fbpx

15. Weekend Media Festivala: odštevamo do začetka jubilejne regionalne konference v Rovinju

Izjemni predavatelji in vrhunski program

Foto: WMF

Množica domačih in tujih priznanih osebnosti iz različnih področij in industrij, kot so mediji, odnosi z javnostmi, IT, glasba, gospodarstvo in inovacije, bo tudi letos obogatila razburljivo vzdušje Weekend Media Festivala, največje regionalne konference. Tako bo jubilejni Weekend.15 od 22. do 25. septembra pod sloganom #SAMOPRIDI v prostorih stare tobačne tovarne v Rovinju med drugim gostil Yossija Melmana, največjega strokovnjaka za mednarodno varnost, ekonomskega strokovnjaka Vuka Vukovića in najmlajšo TED govornico Ghadajo Wali.

Ustvarjalno, oglaševalsko in medijsko druženje skozi več kot 35 predavanj, razprav in panelov bo radovednim obiskovalcem ponudilo nove izkušnje in znanja, predvsem po zaslugi izjemnih karier in dosežkov letošnjih predavateljev. Kakšne skrivnosti skriva temačni svet vohunjenja in kaj pomeni skrb za mednarodno varnost, najbolje ve cenjeni izraelski novinar in publicist Yossi Melman, ki se bo z Igorjem Alborghettijem, odgovornim urednikom revije tednika Express pogovarjal v intervjuju z naslovom »Kaj se lahko naučimo od Mossada?« in s tem odprl Weekend program.

Yossi Melman
Nikola Dešković, ustanovitelj prvega internetnega podjetja AutoScout 24, ki se ukvarja s promocijo in oglaševanjem rabljenih avtomobilov, bo spregovoril o ključnih korakih za učinkovit začetek poslovanja in uspešno krmarjenje v podjetniških vodah, medtem ko bo Alan Sumina, ustanovitelj in direktor Nanobita – hrvaško podjetje za razvoj videoiger iz Zagreba, predstavil pomen in vpliv mobilnih iger.

Aktualnih gospodarskih trendov se bodo dotaknili Vuk Vuković, ki bo spregovoril o vroči jeseni in recesiji, ki nas čaka leta 2023, zakaj WEB 3.0 velja za digitalno prelomnico pa bo povedal Filip Dragoslavić, soustanovitelj Solrise, blockchain podjetja. Sodelovala bosta tudi Nikola Škorić, direktor podjetja ElectroCoin, katerega poslanstvo je preprost, hiter in zakonit nakup in prodaja kriptovalut, ter Ida Pandur, generalna direktorica NEAR Balkans Hub.

Vuk Vuković
Ena najvznemirljivejših zgodb na Weekend.15 bo zagotovo pogovor med Nikolo Pavešićem iz Infobipa in Michaelom Seldenom iz Fineless Foods, enega najzanimivejših prehrambno tehnoloških start-upov na svetu. V sklopu Weekenda.15 bodo razglasili zmagovalce domačega tekmovanja start-up podjetij Food Tech v organizaciji Infobipa, Maistra in Peperminta, ki se je začelo maja na Weekend Food Festivalu.

Pod okriljem Weekenda tudi letos poteka festival Golden Drum (Zlati boben), ki nagrajuje najboljše ideje, najuspešnejše kreativne ekipe in spretne posameznike, ki so učinkovito uresničili inovativne ideje in s tem pustili pečat v oglaševalski industriji, letošnja glavna tema festivala pa je Rebuilding Connection (Obnova povezave). Ob tej priložnosti bo občinstvo imelo priložnost spoznati Ghado Wali, najmlajšo TED govorko, ki zastopa regijo MENA (države Bližnjega vzhoda, severne Afrike in okrog nje), in prvo arabsko oblikovalko, ki je govorila na sedežu Unesca v Parizu. V Rovinju bosta nastopila tudi Fabio Seidl, direktor globalnega kreativnega razvoja pri Meti, odgovoren za svetovne kampanje za prestižne znamke, kot so Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger in Quest, ter Jason Romeyko, globalni izvršni kreativni direktor in poslovni partner podjetja Serviceplan International, ki je bilo razglašeno za neodvisno mrežo leta v Cannesu 2022.

Poleg vrhunskih predavateljev in odličnih izobraževalnih vsebin je Weekend Media Festival znan še po bogatem zabavnem programu, ki ga tudi letos ne bo manjkalo. Tako bo na največji regijski konferenci nastopila trenutno največja regionalna zvezda – Konstrakta, ob spremljavi zasedbe Zemlja Gruva.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!