cover-hodna
Utrip mesta · mobilno

Vsi se dobro zavedamo, da je naravni položaj motocikla, ko leži na boku v mlaki bencina, in da bi motocikel naredil vse, da bi kar najhitreje prišel v ta položaj. No, šalo na stran, seveda si nihče ne želi nezgod in pripetljajev, ko motocikel obleži na tleh. Da bo do tega prihajalo v še manjkrat, bo Honda na tokijskem avtosalonu predstavila motocikel, ki naj ne bi padel tako zlahka.

Honda je prišla do domislice tako imenovanega sistema Riding Assist-e, ki lovi ravnotežje in tako ohranja motocikel v pokončnem položaju.

Ta sistem bo še posebno prav prišel pri nizkih hitrostih, za ostarele in invalidne osebe in vse tiste, ki se šele spoznavajo z vožnjo motorja.

Pred uradno predstavitvijo so podatki žal zelo skopi, če pa sklepamo s fotografij, bo imela nova Honda električni motor, ki bo nameščen nizko pod sedežem, kar bo pripomogli tudi k nižjemu težišču motocikla. Po vsej verjetnosti se bodo tam nahajali tudi žiroskopi, ki bodo preprečevali prevračanje motocikla.

Do tokijskega avtosalona je še zelo malo časa, do takrat pa se bo treba zadovoljiti s fotografijami in nekaj ugibanji o novi, samostoječi električni Hondi.

Galerija slik: Honda Riding Assist-e

Honda Riding Assist-eOdpri galerijo

Heesen Project Maximus Heesen Project Maximus: jekleni luksuzni velikan Mercedes-AMG Vision Gran Turismo Mercedes-AMG Vision Gran Turismo: Batman bo v naslednjem filmu vozil zvezdo Porsche Mission E Porsche Mission E Rezvani Tank Rezvani Tank: futuristični vojaški terenec