cover-htc-vive-cosmos
V zraku · tehnologija

HTC je tudi pri nas predstavil najnovejši VR sistem za domačo uporabo – HTC VIVE Cosmos, ki je zasnovan na način, da se s pomočjo modularnega naglavnega ohišja sčasoma razvija skupaj z uporabnikom, z moduli, ki jih bomo lahko kupili v prihodnosti. Gre za najsodobnejši VR sistem za domačo rabo na svetu, ki je navdušill tudi priljubljena instagramerja in vlogerja Cool Fotra Janija Jugovica ter Jana Macarola, ki sta imela priložnost med prvimi v Sloveniji spoznati najnovejši Vive Cosmos.

HTC je z dogodkom uradno predstavil najsodobnejši VR sistem na svetu in najavil njegovo dostopnost od 3. oktobra naprej tudi v Sloveniji. Seveda ga lahko prednaročite že danes in ujamete nekatere ugodnosti v fazi prednaročil. HTC Vive Cosmos je zasnovan na način, da se kar najbolje prilagaja potrebam uporabnikov sistemov navidezne resničnosti, saj v ospredje postavlja enostavnost uporabe, vsestranskost in izjemno zmogljivost. Popolnoma nov Vive Cosmos ima poenostavljene nastavitve, ki s pomočjo šestih kamer za široko in natančno “inside-out” sledenje, omogoča doslej najhitrejši in najbolj preprost vstop v svet navidezne resničnosti.

Tehnološko je Vive Cosmos v primerjavi s predhodnikom HTC Vive pridobil množico rešitev. Tokrat so gibalni senzorji vgrajeni v očala, kar pomeni da Cosmos ne potrebuje zunanjih “laserskih” senzorjev in je s tem veliko lažji za vzpostavitev in uporabo. HTC je nadgradil tudi LCD ekrane z ločljivostjo 2880 x 1.700, hitrostjo osveževalne frekvence 90Hz ter 110-stopinjskim vidnim poljem.

Naglavni VR komplet vključuje tudi mehanizem, ki omogoča da se očala lahko obrnejo tako, da si lahko odpočijete od VR okolja, ne da bi vam bilo treba odstraniti celotno napravo. Največji nov dodatek je modularna prednja plošča, ki vam omogoča, da slušalke sčasoma prilagodite dodatni funkcionalnosti. Torej dodatke bo moč s časomo dokupiti ter tako nadgraditi ekosistem HTC Vive Cosmos. HTC je namignil, da se bo lahko v prihodnosti Cosmos povezal tudi s pametnim telefonom, združljiv pa naj bi bil tudi z brezžičnim adapterjem Vive, ki ga je moč kupiti že danes.

Vive Cosmos ponuja izkušnjo brez primere s povsem novim uporabniškim vmesnikom Vive Reality System, ki ga preprosto nastavimo in se z njim poženemo v navidezne svetove. Gre za novo zasnovan sistem Vive, ki predstavlja povsem novo filozofijo na področju navidezne resničnosti, saj prinaša podaljšanje življenjske dobe, tako da je VR sistem manj podoben zagonski aplikaciji in bolj podoben prestopanju med resničnimi in navideznimi svetovi. Ob predstavitvi sta Jan Macarol in Jani Jugovic spregovorila tudi o varni uporabi novih tehnologij pri otrocih, ki so veliki navdušenci nad sodobno tehnologijo. Ob tem sta poudarila, da je navidezna resničnost del današnjega sveta, navdušila pa ju je kakovost, udobje in enostavna uporaba HTC Vive Cosmos VR sistema.

HTC-jev Vive Cosmos bo namesto s SteamVR prišel z novim Vive Reality System. HTC je razvil prenovljen uporabniški vmesnik poimenovan “Lens“ ki lastnikom omogoča krmarjenje po aplikaciji XR Viveport Infinity. HTC se prav tako združuje z 12-mesečno naročnino Viveport Infinity, če prednaročite Cosmos do 3. oktobra. V paketu bo namreč prejel darilo v obliki gesla, ki omogoča 12-mesečno uporabo Viveport Infinity, ta pa ponuja neomejen dostop do stotine najbolje ocenjenih VR aplikacij, iger in videoposnetkov. V Sloveniji je Vive Cosmos s ceno 849,00 evrov na voljo v prednaročilu pri spletnem trgovcu mimovrste.com.


Group_11 Mudita Pure: je preprost bel telefon pot do zdravega telesa in duše? Samsung QLED televizija za prave filmske maratone. Video: Zakaj izbrati velik televizor? shutterstock_726320704 Kako ugotoviš, ali si voznik električnega avtomobila? cover-iphone-11 Novi iPhone 11, Apple ura in še mnogo več ·