Luciano, Kurzschluss 14. april 2017 #02
Kulturni izbor · glasba · V zraku · intervju

Pop-up festival Kurzschluss v Ljubljano prihaja 14. aprila. Prvi gost letošnje izdaje bo Luciano, svetovna megazvezda, festivalski zvezdnik in težko pričakovani dobitnik kar petih nagrad Best DJ Award.

Posebnost vaše glasbe je latinski predznak, ki ga v vaših setih obožujemo. Od kod prihaja?
Čile je moja druga domovina. V rani mladosti sem spoznal, da glasba postaja vedno pomembnejši del mojega načina življenja, izražanja in interakcije z ljudmi. Temu se nisem upiral. Nasprotno. Vedno znova poskušam reinterpretirati nezamenljivi latinski bit, mu slediti in ga svojim poslušalcem ponuditi v vedno sveži preobleki.

Nam lahko zaupate skrivnost vašega ustvarjalnega procesa?
Poslušam veliko akustične glasbe, jazza, latinske glasbe in vedno znova poskušam prevesti občutek latinskih ritmov v elektronsko glasbo. To je včasih težko, saj ima elektronska glasba več pravil in zakonitosti. Latinska glasba je v primerjavi z njo precej bolj fluidna, pogosto tudi bolj čutna. V svoji glasbi poskušam izražati svoja čustva, intuicije in svoje občutke deliti z oboževalci in ljubitelji elektronske glasbe.

PREBERITE ŠE: Intervju: Trentemøller – glasbeni vizionar, ki stoji trdno na tleh

Ustvarjanje glasbe je pogosto zelo intimno in osebno izpovedno. Imate kakšen priljubljen glasbeni studio, najdete navdih na poti, na festivalih?
Glasbo ustvarjamo vsak dan. Tudi podzavestno. Ustvarjalnega procesa ne gre omejiti zgolj na eno mesto, kraj ali celo časovno obdobje. Ustvarjanje je največkrat pot, po kateri vsakič znova rad stopam.

Kakšno je vaše sporočilo za kurzschlussovce?
Agent mi je zaupal, da je Kurzschluss izjemno doživetje. Za obisk pripravljam triurni set, s katerim bomo vzleteli in uživali v čudovitih ritmih elektronske glasbe. Se vidimo na Kurzschlussu (smeh).

the-chemical-brothers-2015_raverrafting Koncert: elektronski dvojec The Chemical Brothers v italijanskem Jesolu irski step #Step4Sheeran: irski step ples na Shape of You cigarettes-after-sex Koncert: subtilni Cigarettes After Sex na Dunaju kelly-family2210410 Koncert: na Dunaj se marca 2018 vračajo Kelly Family! · · · · · ·