fbpx

Intervju: festivalska zvezda Luciano premierno v Kurzschlussu

Pop-up festival Kurzschluss v Ljubljano prihaja 14. aprila. Prvi gost letošnje izdaje bo Luciano, svetovna megazvezda, festivalski zvezdnik in težko pričakovani dobitnik kar petih nagrad Best DJ Award.

Posebnost vaše glasbe je latinski predznak, ki ga v vaših setih obožujemo. Od kod prihaja?
Čile je moja druga domovina. V rani mladosti sem spoznal, da glasba postaja vedno pomembnejši del mojega načina življenja, izražanja in interakcije z ljudmi. Temu se nisem upiral. Nasprotno. Vedno znova poskušam reinterpretirati nezamenljivi latinski bit, mu slediti in ga svojim poslušalcem ponuditi v vedno sveži preobleki.

Nam lahko zaupate skrivnost vašega ustvarjalnega procesa?
Poslušam veliko akustične glasbe, jazza, latinske glasbe in vedno znova poskušam prevesti občutek latinskih ritmov v elektronsko glasbo. To je včasih težko, saj ima elektronska glasba več pravil in zakonitosti. Latinska glasba je v primerjavi z njo precej bolj fluidna, pogosto tudi bolj čutna. V svoji glasbi poskušam izražati svoja čustva, intuicije in svoje občutke deliti z oboževalci in ljubitelji elektronske glasbe.

PREBERITE ŠE: Intervju: Trentemøller – glasbeni vizionar, ki stoji trdno na tleh

DJ Luciano
DJ Luciano

Ustvarjanje glasbe je pogosto zelo intimno in osebno izpovedno. Imate kakšen priljubljen glasbeni studio, najdete navdih na poti, na festivalih?
Glasbo ustvarjamo vsak dan. Tudi podzavestno. Ustvarjalnega procesa ne gre omejiti zgolj na eno mesto, kraj ali celo časovno obdobje. Ustvarjanje je največkrat pot, po kateri vsakič znova rad stopam.

Kakšno je vaše sporočilo za kurzschlussovce?
Agent mi je zaupal, da je Kurzschluss izjemno doživetje. Za obisk pripravljam triurni set, s katerim bomo vzleteli in uživali v čudovitih ritmih elektronske glasbe. Se vidimo na Kurzschlussu (smeh).

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/lucianocadenza

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.