iPhone XS Max in XS
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Po mukotrpnem čakanju so na svoj račun prišli Applovi privrženci. Telefona XS in XS Max na prvi pogled močno spominjata na predhodnika, a se od njega v nekaterih ključnih lastnostih razlikujeta.

Ob predstavitvi iPhonov XS in XS Max je več pozornosti požel slednji. V nasprotju s svojim manjšim bratom, ki ima 5,8-palčni OLED-zaslon, se lahko pohvali z ogromnim 6,4-palčnim OLED-zaslonom. Napravi sicer poganja šestjedrni procesor A12 Bionic, ki je izdelan v 7-nanometrskem proizvodnem procesu.

Oba telefona, ki podpirata gigabitne LTE-hitrosti, se ponašata z dolgo življenjsko dobo baterijo. V primerjavi z iPhonom X bo XS deloval 30 minut, XS Max pa 90 minut dlje. Ob poplavi izboljšanih specifikacij ne smemo pozabiti niti na zaslon z večjim dinamičnim razponom, zvočnike z vrhunskim stereozvokom in izboljšano funkcijo Face ID.

iPhone XS in iPhone XS Max ponujata nov kamerni sistem. Širokokotna in zadnja kamera sta sestavljeni iz senzorjev z ločljivostjo 12 MP in optično stabilizacijo slike. Pri tem je treba poudariti, da širokokotna kamera v nasprotju s predhodnico uporablja senzor z več slikovnimi točkami in širšo zaslonko. To pripomore h kakovostnejšim posnetkom v slabi svetlobi. Sprednja kamera naj bi delovala hitreje, a se njene lastnosti niso bistveno spremenile.

Nova metoda Smart HDR iz več fotografij samodejno ustvari eno fotografijo. Apple je izboljšal tudi svoj portretni način, v katerem je mogoče ustvariti posnetke z zamegljenim ozadjem.

Ameriški gigant je nekoliko presenetil z zanimivo funkcijo, ki je veliko ljudi verjetno ne bo opazilo. Uporabniku namreč omogoča hkratno uporabo dveh SIM kartic: fizične in Applove integrirane e-SIM kartice.

Kupci bodo lahko izbirali med telefoni s 64 GB, 256 GB oziroma 512 GB prostora za shranjevanje. Za najcenejšo različico iPhona XS bo treba odšteti 999 ameriških dolarjev, medtem ko najcenejša različica iPhona XS Max stane 1.099 ameriških dolarjev. Na informacije o ceni in dostopnosti na slovenskem trgu bo treba še počakati.

Galerija slik – iPhone XS in iPhone XS Max

iPhone XS Max in XSOdpri galerijo

https_%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fgordonkelly%2Ffiles%2F2018%2F09%2FScreenshot-2018-09-07-at-03.03.15 Novi ogromen iPhone je potrjen in že ima ime Honor 8X. Honor 8X in Honor 8X Max: ogromen zaslon po ugodni ceni Wiko_IFA2018_Harry2_Lifestyle-01_LD IFA 2018: pametni telefoni Wiko View2 Go, View2 Plus in Harry2 Sony Xperia XZ3 IFA 2018: Sony z novim pametnim telefonom Xperia XZ3 premika meje · · · · ·