Preživita skupaj dovolj časa?
V zraku · odnosi

Velike odločitve zahtevajo nekaj premisleka. Če se vam dozdeva, da se vajina zveza odvija v pravo smer in si želite narediti nov korak k zavezanosti, pred tem preverite, kako trden je vajin odnos. Zastavita drug drugemu 9 vprašanj, ki vaju bodo soočila z resnico – namen teh ni pokazati, da je z zvezo kaj narobe, temveč ugotoviti, katere so vajine šibke točke in kako jih lahko izboljšata.

Je vajino razmerje dovolj trdno? 9 vprašanj, ki vaju soočijo z resnico!

So vajini prepiri konstruktivni?

Prepiri so del vsakega intimnega odnosa. Z intimnostjo so celo v pozitivni korelaciji: bolj kot sta si z osebo blizu, več in huje se bosta prepirala. To, da so prepiri nujen del odnosov, pa še ne pomeni, da so vsi prepiri dobri in koristni. Pomembno je, da so ti konstruktivni in da vaju pripeljejo do razrešitve težav.

So vajine odločitve uravnotežene?

Trden odnos je stvar ravnotežja in sožitja. Pomembno je, da se noben od partnerjev ne počuti podrejenega. Če se glede pomembnih reči odločata skupaj, pri morebitnih razhajanjih pa upoštevata različna mnenja, sta na dobri poti do zdravega razmerja.

Ali veste, na kaj je vaš partner najbolj občutljiv?

Vsak posameznik na hrbtu nosi težo prejšnjih negativnih izkušenj – bodisi iz prejšnjih zvez, šolskih klopi ali težkega otroštva. Za dobro zvezo je pomembno vedeti, kaj so ‘žulji’ partnerja, in se jim po najboljši moči poskušati izogibati.

Imata podoben pogled glede prihodnosti?

Če se o prihodnosti pogovarjata in imata podobne želje ter cilje, je to pomemben znak, da je vajina zveza trdna. Predvsem je pomembno, da se vajine želje glede družine in življenjskega sloga vsaj delno prekrivajo.

Imata podobne potrebe glede časa, preživetega skupaj?

Nihče ni popolnoma kompatibilen. Za uspešno zvezo je pomembno, da se vsaj nekoliko razumeta v ključnih stvareh. Pomembno je, da sta oba zadovoljna s količino časa, ki jo preživita skupaj, in s časom, ki ga potrebujeta vsak zase. Če so vajine želje glede slednjega različne, lahko hitro pride do ljubosumja na eni strani in občutka utesnjenosti na drugi.

Sta kompatibilna glede izkazovanja naklonjenosti?

Izkazovanje naklonjenosti in spolnost sta pomembni komponenti zdravega odnosa. Vsekakor se količina obojega skozi različna obdobja zveze spreminja, vendar je pomembno, da niso potrebe enega veliko nižje od potreb drugega.

Imata podobne delovne vrednote?

Delo zavzame velik del posameznikovega življenja. Pomembno je, da se sporazumeta, koliko vam delo in kariera pomenita, saj bo čas, ki ga bosta preživela za delovno mizo, šel na račun vajinih skupnih trenutkov in hobijev.

Do kolikšne mere se družita s svojima družinama?

Za dober odnos je pomembno, da se odkrito pogovorita o tem, koliko kosil na teden bosta preživela s svojo primarno družino. To je ključnega pomena predvsem v primerih, ko se eden izmed partnerjev z družino drugega ne razume najbolje.

Se ob partnerju počutite varno?

Zadnje vprašanje je verjetno najpomembnejše. Nobena zveza ne more biti uspešna, če je njena podlaga trhla. Če se ob partnerju počutite varno, mu lahko zaupate in veste, da se nanj lahko zanesete, to vzemite kot znak dobre zveze.


cover-zapeljevanje 10+ skrivnosti zapeljevanja, ki čisto vsakič delujejo “Zaupaj in odpusti” je njihovo vodilo številka ena. 10 temeljnih pravil srečnih parov little-children-2006-1280x720 12 očitnih znakov, da te vara, ki jih ženske ponavadi ignorirajo Matematika ljubezni Matematika ljubezni: matematična formula, ki odkrije, ali bo partnerski odnos uspešen ·