Jeep Gladiator
Utrip mesta · mobilno

Govorice o prihodu novega Jeepovega pick-upa so bile vedno glasnejše, nihče pa ni mogel zagotovo vedeti, kakšen bo končni rezultat. Zdaj ko smo ga videli smo si lahko enotni, da je bilo vredno počakati in da je najnovejši pick-up še kako zanimiv.

Jeep Gladiator je naposled le med nami. Gre za eno izmed najbolj varovanih skrivnosti in za enega izmed težko pričakovanih avtomobilov. Jeepov poltovornjak, oziroma pick-up, je osnovan na različici Wrangler, preseneti pa z ‘dodatki’, ki jih ne boste našli pri drugih pick-upih. Kabino si lahko omislimo z odstranljivo streho, zložljivim vetrobranskim steklom, po želji pa lahko odstranimo celo vrata. A ne gre le za Wranglerja z dodanim kesonom. Gladiator je namreč poln aluminija, za zmanjšanje teže, za premagovanje najtežjega terena, pa se lahko pohvali z vrhunskim podvozjem. Vozi se na 33-palčnih robustnih terenskih pnevmatikah, za seboj la lahko vleče skoraj 3.500 kilogramov in prevaža 725 kilogramov tovora.

Pod pokrovom novega Jeep Gladiator bomo našli poznani 3,6-litrski V 6-valjnik z 285 konjskimi močmi. Za prestavljanje bo na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik ali 8-stopenjski samodejni menjalnik. V letu 2020 naj bi na trg prišel še 3,0-litrski 6-valjni dizel z 260 konjskimi močmi. Poltovornjak bo na voljo proti koncu druge polovice prihodnjega leta.

Galerija slik: Jeep Gladiator

Jeep GladiatorOdpri galerijo

Audi e-tron GT Concept Audi e-tron GT Concept: najbolj impozanten električen Audi Rivian R1T Rivian R1S in R1T: električni SUV in prvi električni pick-up in na svetu Mazda3 Nova Mazda3: postala je še zapeljivejša Porsche 911 Novi Porsche 911: osma generacija legende · · ·