fbpx

Jazz Club Ljubljanski grad: Andraž Hribar

Andraž Hribar se bo na Ljubljanskem gradu v Jazz Clubu predstavil s posebnim programom. V spremljavi jazzovske zasedbe bo poleg svojih skladb zapel in zaigral tudi uspešnice iz bogate ameriške zakladnice soula, RnB-ja in funka.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Skalna dvorana, Ljubljanski grad
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
7,00 €

Andraž Hribar se je glasbeno izobraževal na nižji in srednji glasbeni šoli (na slednji na oddelku za jazz). Širši javnosti se je kot solo izvajalec prvič predstavil na Slovenski popevki 1998 (nastop na njej si je zagotovil z zmago v eni izmed oddaj Orion) s pesmijo Ne jokat’, lubika. Zasedel je drugo mesto in prejel nagrado za najboljšega debitanta.

Na Popevki je slavil 15 let pozneje s pesmijo Po čem diši ta dan. Na Emi je sodeloval petkrat. Zmagi se je najbolj približal ob svojem prvem poskusu leta 2001, ko je bil drugi s pesmijo Življenje je. Na festivalu šansona leta 2001 je s skladbo Cigaret prejel nagrado za najboljšega izvajalca.


Leta 2017 je nastopil na Dnevih slovenske glasbe s skladbo Huanani in osvojil tretje mesto. Njegove najbolj znane skladbe so še Pomlad, Ognjen obroč, Kadar si tu, Moja moja, Med nami in Kaj mi delaš?. Glasbo in besedila za svoje pesmi večinoma piše sam. Leta 2013 je prejel plaketo Občine Kočevje za »dolgoletne uspehe in izjemne dosežke nacionalnega pomena na področju promocije domačega kraja skozi prizmo kulture in glasbe«.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljanskigrad.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!