Kaj narediti, ko vas opeče meduza in kako se čim prej rešiti bolečine?
Utrip mesta · zdravje & lepota

Obožujemo poletje! A to s sabo prinaša tudi nekaj tveganj, med njimi bližnje srečanje z meduzo, ki je lahko sila neprijetno in boleče. Kaj narediti, ko vas opeče meduza in kako se čim prej rešiti bolečine?

Tisti, ki ste že doživeli tovrstno srečanje, veste, kako boli, ko vas ‘poboža’ meduza. Bolečina zna biti sila neprijetna, alergijska reakcija pa lahko povzroči rdečico, izpuščaje in mehurčke. Težave lahko trajajo nekaj dni, možne pa so tudi sekundarne okužbe.

Kaj narediti, ko vas opeče meduza in kako se čim prej rešiti bolečine?

Dermatologi pravijo, da mehurčkov nikakor ne poskusite prepikati, saj vam lahko ostane brazgotina, ki bo trajala nekaj let. Najbolje je, da opečeni del telesa izperete z morsko vodo ali kisom, a nikakor z običajno vodo, saj lahko bolečina le narašča.

Kisu lahko dodate tudi limono, a če nimate ničesar pri roki, bo uporaben tudi vaš urin. Lahko si pomagate tudi tako, da opečeni del čim prej podrgnete s peskom in tako odstranite sloj, ki ga je meduza opekla. Opeklina je prav tako manj boleča, če se mesto ohladi.

shutterstock_457496236 Krema za sončenje vam ne bo nič pomagala, če tega o njej ne veste shutterstock_518732392 Pogled čez etiketo: vegansko, naravno, organsko, čisto ali iz pravične trgovine? woman-wearing-bikini-while-jumping-3403111 Kaj moraš nujno vedeti, če uporabljaš samoporjavitvene izdelke? shutterstock_522198199 8 napak, ki jih počnete s kontaktnimi lečami · · ·