woman-using-smartphone-in-bed-3060643
V zraku · odnosi

“Ljubezen ni povoj za prekrivanje ran.” – Hugh Elliot

Morda v sebi začutiš močno željo, da bi mu poslala sporočilo, ker so je nepričakovano pojavil v tvojem “feedu” na družbenih omrežjih, čeprav te sicer ignorira.

Mogoče mu želiš poslati v sporočilo, ker je že pozno in se počutiš popolnoma samo. Pred časom sta se odpravljala spat skupaj in pogrešaš njegovo roko, ki je bila varno ovita okoli tebe. Zdaj zaspiš sama in se počutiš, kot da si edina oseba na svetu, ki je še vedno budna.

Ali pa si morda preveč popila in si končno prišla do točke, ko tvoji možgani dejansko dopuščajo misel nanj. In z vsakim požirkom si bolj prepričana, da je nocoj tisti pravi čas, da mu sporočiš, da ga pogrešaš. Ali pa da si žalostna, da ga sovražiš ali pa da ga nikoli več ne želiš videti!

Mogoče z njim sploh nisi imela razmerja. Mogoče se je s teboj samo igral in ti si mu to pustila, ker to je bil preveč všeč, da bi se mu lahko uprla.

Ne glede na vse mu želiš v tem trenutku poslati  sporočilo. To si želiš tako zelo, da je to edino, o čemer lahko razmišljaš. Misli vedno skočijo v glavo hitro in nepričakovano. In včasih odreagiraš nagonsko – pošlješ sporočilo. Čeprav veš, da tega ne bi smela narediti.

Nehaj. Karkoli je že to bilo, je BILO, konec zgodbe.

Razlogov, zakaj mu želiš poslati sporočilo, je lahko več. Počutiš se osamljeno, si zmedena, izgubljena. Zapomni si – si odrasla oseba in skozi življenje boš doživljala vrsto čustvenih vzponov in padcev. Pošiljanje sporočil danes, jutri, čez teden ali mesec dni, ne bo odpravilo tvoje praznine. Če globoko v sebi veš, da on ni tisti – tista oseba, ki bi te ljubila ne glede na vse – mu ne pošiljaj sporočil.

Naj ne bo sporočilo le obliž za rane, ker nikoli ne bo postal rešitev in  rana se bo pod njim le še počasneje celila. Vse bo slejkoprej zbledelo, ker on NI tvoja oseba.

Misli ti bodo še nekaj časa dajale signale, da moraš poslati sporočilo, še posebej ponoči, ko se boš počutila osamljeno ali ranljivo. Ne pozabi, da nisi sama, da je nešteto ljudi že šlo skozi isto zadevo. In so se prebili, uprli svojim mislim.

Nič ni narobe, če mu želiš poslati sporočilo. Včasih moraš na takšen način napisati zaključek vajine zgodbe. Toda ne pozabi – s tem boš odložila čas celjenja, ki ga mora preživeti tvoje srce, preden se je pripravljeno odpreti nazaj in spet ljubiti.

Ne piši mu. Ker sporočila so samo obliži in kar iščeš, je veliko več kot le to. Ljubezen je objem dveh duš.

photo-of-a-couple-hugging-each-other-1516036 Kako lahko veš, da ima s tabo resne namene in kako veš, da te vleče za nos? close-up-photo-of-couple-smiling-4693206 (1) Zato je njihovo razmerje uspešno: 4 stvari, ki jih čustveno stabilne osebe nikoli ne počnejo v razmerju! adolescence-attractive-beautiful-blur-573299 Moški častijo lepe ženske: to so lastnosti pravih lepotic close-up-photo-of-man-giving-woman-a-piggyback-ride-2612974 Ko se fant zaljubi: s tem kaže, da si mu resnično všeč · ·