1 (4) copy
Kulturni izbor · glasba · Koronavirus

Kurzschluss v sodelovanju z Umekom začenja iniciativo #ŽURAMDOMA, s katero bo v času (samo)izolacije ob petkih prirejal zabave, ki se jih lahko udeleži vsak – in to kar prek svojega računalnika. Namen virtualnih zabav je omogočiti odgovorno in varno druženje na daljavo. Prva zabava je na sporedu v petek, 20. marca, ob 20. uri na Facebook strani Kurzschluss. Za glasbo bo tokrat skrbel techno virtuoz ter najuspešnejši slovenski didžej in producent v svetu Uroš Umek.

Če običajno svoje najljubše izvajalce in didžeje spremljamo v velikih dvoranah, pa zaradi izrednih razmer Kurzschluss glasbena doživetja seli v dnevne sobe, kopalnice, spalnice in na balkone. Pravijo, da glasba ne pozna meja. Ekipa Kurzschlussa bo v času (samo)izolacije skrbela za varno povezovanje ljudi z glasbo prek novih medijev.“Na ta način želimo mlajšo generacijo spodbuditi, da tudi med vikendom kljub želji po druženju in zabavi ostane doma,” pojasnjuje Umek, ki bo skupaj z organizatorjem največjih klubskih dogodkov v Sloveniji poskrbel za prvo brezplačno in varno zabavo že ta petek.

V petek, 20. marca, ob 20. uri vabijo vse, da se priklopite na Facebook stran Kurzschluss, kjer bo za LIVE SET poskrbel Umek, vsakoletni rezident Kurzschluss techno odisejade, ter s svojimi uspešnicami Vibrancy, Brethren, Specific Flavour, Dica, Environs, Retractor in drugimi zatresel domove po vsej Sloveniji.


Sziget Festival, Budimpešta To so najboljši glasbeni festivali 2020: česa letos ne smeš zamuditi, če ljubiš glasbo in poletje? Vengaboys We Love the 90’s: glasbeni spektakel v Stožicah z Aquo, Cooliom, Vengaboysi, Maxi Jazzom … 16700570_10155369369498912_7307670555207218372_o Koncert: ameriška senzacija OneRepublic se vrača v Slovenijo (Ljubljana / november 2020) 562773642a78a Koncert: britanski intimni indie folk trio Daughter prvič v Sloveniji · · ·