Električno kolo Kvaern
Utrip mesta · mobilno

Na tržišču je že kar lepo število električnih koles, a nam je kljub temu uspelo najti takega, ki izstopa iz te množice. Ima namreč zanimiv kompakten slog in omogoča polnjenje baterije s pomočjo sončne energije.

Kvaern je zagonsko podjetje, ki prihaja iz danskega glavnega mesta. Za 999 evrov lahko kupite električno kolo, ki ga morate tako kot vsa ostala električna kolesa tudi samo malo poganjati. Uporablja motor z 250 vatov moči, ki nas v zgolj 4,5 sekunde ponese od 0 do 25 km/h. Baterija je lično skrita v okvirju kolesa in ima dovolj energije za 50 kilometrov prevožene poti. Ko jo želimo napolniti, jo hitro in preprosto odstranimo ter priključimo na domače omrežje.

Če ste med bolj ekološko ozaveščenimi ali pa vam je zgolj všeč ideja, da bi svoje kolo polnili s pomočjo sončne energije, so pri Kvaernu pomislili tudi na to. Na voljo imajo paket z baterijo, ki ima zmogljivost 360 vatnih ur in je povezana s solarnim panelom. Tako imamo lahko povsem svojo mini elektrarno, prek katere bomo lahko polnili svoje kolo Kvaern. Paket s solarno elektrarno lahko dokupite za 499 evrov. Kvaern je svojo srečo poizkusil na platformi Indiegogo in mi že držimo pesti, da doseže zastavljeni cilj. Kolo ima vsekakor impresiven dizajn, misel o vožnji na zgolj sončno energijo pa je še dodaten razlog za nakup.

Galerija – Električno kolo Kvaern

Električno kolo KvaernOdpri galerijo
Jet Capsule Jet Capsule: luksuzen mehurček na vodi Rolls-Royce Silver Ghost Collection Rolls-Royce Silver Ghost Collection: prestiž izpred sto let Fern Chacha Fern Chacha: najboljše potovalno kolo Alpina XD3 Alpina XD3: dizel, ki ne sklepa kompromisov · · · ·