unnamed (1)
V zraku · dan za

Ledena dežela se vrača in bo že šesto leto popestrila zimsko dogajanje v Sloveniji. Tokrat se seli na novo lokacijo v center Ljubljane na Kongresni trg. Ledena dežela 2018 svoja vrata za obiskovalce odpira 30. novembra, spustili pa se boste lahko tudi po ledenem toboganu.

Osrednja zgodba čudovite pravljične dežele Ledena dežela 2018/2019  so zmaji po knjižni predlogi zamejskega avtorja Nika Kupperja – Zmaji na poti. Znani avtor slikanic za otroke, ki živi in dela na avstrijskem Koroškem, nas v svojem delu skozi pripoved celovškega zmaja, ki čarobno oživi, popelje prek vseh slovenskih dežel. Seveda se pomemben del zgodbe odvije tudi v Ljubljani, mestu, ki že stoletja živi prav v znamenju zmaja, v mestu, ki ima Zmajski most in nenazadnje zmaja tudi v svojem grbu. Posamezna poglavja slikanice Zmaji na poti bodo tako oživela v tokratni Ledeni deželi.

Da bo popotovanje po Sloveniji še bolj zabavno, se boste lahko spustili po ledenem toboganu. V ledenem baru pa se boste pogreli ob vroči čokoladi, dišečem kuhanem vinu in čaju. Spektakularna Ledena dežela je res nekaj posebnega in bo ponudbo adventne Ljubljane dvignila na višjo raven. S tako razstavo se Ljubljana postavlja ob bok angleškem Londonu in belgijskemu mestu Brugge. Ledena dežela bo za vse obiskovalce odprta od petka, 30. novembra.


shutterstock_384482698 1. december: svetovni dan boja proti aidsu Ta veseli dan kulture_300dpi_cmyk (1) Ta veseli dan kulture 2018: dan odprtih vrat slovenske kulture Akordika_3 Jazz Club Ljubljanski grad: Akordika Ej-artist-2018 Jazz Club Ljubljanski grad: E. J. Strickland Quintet · · · · · · ·