fbpx

Ledena dežela 2018/2019 tokrat na Kongresnem trgu v Ljubljani

Ledena dežela se vrača in bo že šesto leto popestrila zimsko dogajanje v Sloveniji. Tokrat se seli na novo lokacijo v center Ljubljane na Kongresni trg. Ledena dežela 2018 svoja vrata za obiskovalce odpira 30. novembra, spustili pa se boste lahko tudi po ledenem toboganu.

Osrednja zgodba čudovite pravljične dežele Ledena dežela 2018/2019  so zmaji po knjižni predlogi zamejskega avtorja Nika Kupperja – Zmaji na poti. Znani avtor slikanic za otroke, ki živi in dela na avstrijskem Koroškem, nas v svojem delu skozi pripoved celovškega zmaja, ki čarobno oživi, popelje prek vseh slovenskih dežel. Seveda se pomemben del zgodbe odvije tudi v Ljubljani, mestu, ki že stoletja živi prav v znamenju zmaja, v mestu, ki ima Zmajski most in nenazadnje zmaja tudi v svojem grbu. Posamezna poglavja slikanice Zmaji na poti bodo tako oživela v tokratni Ledeni deželi.

Ledena dežela 2018/2019 svoja vrata odpira 30. novembra.
Ledena dežela 2018/2019 svoja vrata odpira 30. novembra.

Da bo popotovanje po Sloveniji še bolj zabavno, se boste lahko spustili po ledenem toboganu. V ledenem baru pa se boste pogreli ob vroči čokoladi, dišečem kuhanem vinu in čaju. Spektakularna Ledena dežela je res nekaj posebnega in bo ponudbo adventne Ljubljane dvignila na višjo raven. S tako razstavo se Ljubljana postavlja ob bok angleškem Londonu in belgijskemu mestu Brugge. Ledena dežela bo za vse obiskovalce odprta od petka, 30. novembra.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ledena-dezela.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.