Koncert: Končno! Foo Fighters junija 2019 v Pulju

Ameriške rock legende Foo Fighters prihajajo na enega najlepših odrov na svetu, in sicer v puljsko Areno. Eden od največjih rock bendov zadnjih 20. let bo tako 19. junija 2019 poskrbel še za en popoln koncertni večer, ki bo trajal najmanj 2 uri in pol.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Pula Arena, Hrvaška

Organizator

Los Angeles Agency

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od cca 50,00 € (vstopnice bodo naprodaj od petka, 23. novembra)

Dave Grohl, nekdanji bobnar Nirvane, je leta 1994, po smrti Kurta Cobaina, ustanovil Foo Fighters in nekaj časa bil edini uradni član benda. V naslednjih letih je so zamenjali kar nekaj članov in šele na prelomu tisočletja dobili skoraj današnjo obliko. Leta 2006 se je skupina okrepila z Nirvaninim touring kitaristom Patom Smearom in klaviaturistom Ramijem Jaffeejem, ki je z bendom sicer sodeloval že od leta 2005, lani pa je postal polnopravni član.
V 24-letni zgodovini so Foo Fighters izdali 9 studijskih albumov, osvojili 12 grammyjev in samo v ZDA prodali več kot 14 milijonov albumov. Kot glavni gostje so nastopili na vseh največjih svetovnih glasbenih festivalih, na samostojnih koncertih pa jim je prisluhnilo zavidljivo število obiskovalcev. Tako so letos na začetku leta samo na London Stadium na dveh koncertih zbrali 140 tisoč ljudi.

Njihov najnovejši studijski album, Concrete and Gold (2017), ji je popeljal na več svetovnih turnej. Bend je začel z razprodanimi koncerti v Avstraliji in Novi Zelandiji, celo poletje pa so igrali na skrbno izbranih in legendarnih prizoriščih, kot so Madison Square Garden v New Yorku, Fenway Park v Bostonu in Wrigley Field v Chicagu. V letu 2019 bo bend nastopil na nekaterih evropskih festivalih, imeli pa bodo tudi neodvisne koncerte, od katerih je prvi prav v puljski Areni na Hrvaškem. Tam jim boste lahko prisluhnili 19. junija 2019.

Dodatne Informacije

Več informacij:
foofighters.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!