Razstava NE[S]KONČNO_NEIZBRISLJIV
Utrip mesta · moda

Včeraj se je v okviru LJFW odprla razstava NE[S]KONČNO NEIZBRISLJIV, posvečena preminulemu oblikovalcu Zoranu Garevskemu. V lokalu Pritličje je potekala tudi projekcija nagrajenih kratkih modnih filmov, na Pogovoru ob kavi pa je beseda tekla o modnih medijih, financah, produkcijah znotraj revije, oglaševanju in komercialnem uspehu.

V Desnem atriju Mestne hiše se je odprla razstava NE[S]KONČNO_NEIZBRISLJIV, ki je posvečena oblikovalcu Zoranu Garevskemu. Otvoritve so se udeležili mnogi njegovi sodelavci in prijatelji, med njimi tudi modna oblikovalka Nataša Peršuh, ki je dejala: “Ob omembi imena Zoran Garevski najprej pomislim na izjemnega človeka in prijatelja. Takoj za tem nanj kot oblikovalca ‒ s svojo karizmo in oblikovalskim pogumom pri ustvarjanju na različnih področjih mode, stilizma, kostumografije in avtorskih kolekcij pod lastno blagovno znamko je pustil izjemen pečat na estetiki velikega obdobja slovenske polpretekle modne zgodovine. Še vedno ga čutimo tukaj, tako tisti, ki s(m)o imeli priložnost delati in se učiti z njim, kot tisti, ki šele spoznavajo njegovo delo.” O razstavi pa je Peršuhova povedala: “Postavitev je skoraj takšna, kot bi jo postavil Zoran sam. Čutijo se vplivi Squata, hkrati je zelo izčiščena, romantična, nekoliko melanholična in iskrena, s poudarkom na celostni estetiki. Ne moremo govoriti o retrospektivi, lahko pa na razstavi najdemo kose iz vseh obdobij Zoranovega ustvarjanja.
Razstavo si je od danes, torka, 20. septembra, do petka, 23. septembra (od 8. do 22. ure), in v soboto, 24. septembra, od 8. do 20. ure, mogoče ogledati v Desnem atriju Mestne hiše (Mestni trg 1, Ljubljana). Ogled je brezplačen.

PREBERITE ŠE: LJFW 2016: prve modne revije na Ljubljanskem tednu mode

Galerija: razstava NE[S]KONČNO_NEIZBRISLJIV

Razstava NE[S]KONČNO_NEIZBRISLJIVOdpri galerijo

MiroMisljen (Miro Misljen); ime kolekcije: ​Ljubezni Vincenta Van Gogha LJFW 2016: prve modne revije na Ljubljanskem tednu mode Reebok, klasične superge, Revenge Plus Vintage. reebok.com,  89,95 € Športna moda jesen 2016: 14 najbolj trendovskih kosov Dvostranski kavbojski škornji Hood By Air – nenavadni dvostranski kavbojski škornji ''Krilati'' nahrbtnik Nahrbtnik, ki ti (dobesedno) da krila! · · · · ·