Pentlja Concept Store
Utrip mesta · moda

Z včerajšnjimi revijami za jesen-zimo 2016/2017 znamk MORRO, ALMIRASADAR, Maio, Pentlja Concept Store in Draž se je zaključil Ljubljana Fashion Week, V štirih dneh se je tako na modnih revijah na novem prizorišču Ljubljanskega tedna mode, Trgu republike, predstavilo več kot dvajset oblikovalcev.

MORRO (Tatjana Kalamar Morales), ime kolekcije: Nazaj k formi // Back to the Form

“Kolekcija Nazaj k formi je redefinicija forme. Kakovost je duša obleke. Je zaupanje. Je osebna izpoved pripadnosti. Da, obleko potrebujemo ali si jo želimo. Za MORRO je oboje pomembno: perfektna funkcionalnost in čustvena estetika. Ženska in moška poslovna obleka zahtevata odličnost v enakem procesu izdelave in vseh detajlih, ki so pomembni, da opazimo razliko med tipanjem in čutenjem; med uporabo in uspehom. Ženski blazer je izdelan na enak način kot moški suknjič, kar je v svetu prava redkost.”

MORRO (Tatjana Kalamar Morales), kolekcija Nazaj k formi // Back to the FormOdpri galerijo

ALMIRASADAR (Almira Sadar), ime kolekcije: ŠPORTNI KOLAŽ // SPORTWEAR COLLAGE

“Kolekcija je namenjena vsem ženskam, ki se dobro počutijo v udobnih, mehkih in funkcionalnih oblačilih ‒ za vse ljubiteljice “athleisure” oblačil, ki kombinirajo joga hlače z ostalimi oblačili tudi tekom dneva. Kolekcija predstavlja mešanico med športnimi oblačili in oblačili za prosti čas: prevelike trenirke in udobna oblačila za dom, prepasana s širokimi pasovi iz kašmirskih in volnenih tkanin ter pletenin. Silhueta oblačila se prilagaja načinu zavezovanja, oblačila so primerna za vse številke.”

ALMIRASADAR (Almira Sadar), kolekcija ŠPORTNI KOLAŽ // SPORTWEAR COLLAGEOdpri galerijo

Maio (Maria Krnić), ime kolekcije: OLIVER TWIST

“Moško kolekcijo je navdihnil film Oliver Twist, po katerem je tudi dobila ime. Veliko pozornosti sem posvetila podrobnostim, ki zaokrožijo celoto in Oliverja predstavijo na edinstven način, od klasike sem se odmaknila s kombiniranjem materiala, kot je tvid, s športnimi kroji, zanimivimi našitimi žepi v obliki kroga in potiski s peresi, saj takrat ljudje niso pisali s kemičnimi svinčniki, temveč s peresi. Vsi poznamo zgodbo Oliverja Twista, ki je moral krasti, da je lahko preživel, to je tudi razlog za globoke žepe na njegovih hlačah. Barve so jesenske, v kombinaciji s sivo.”

Maio (Maria Krnić), kolekcija OLIVER TWISTOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: 3. dan LJFW: modna rapsodija tretjega večera

Pentlja Concept Store

“Pentlja Concept Store je odprla svoja vrata jeseni 2015 z namenom, da na enem mestu ponudi izbor slovenskih in regijskih oblikovalskih izdelkov. Poleg oblačil, nakita in raznolikih modnih dodatkov je v trgovini mogoče najti tudi izbrano kozmetiko, dodatke za dom, regijske modne in lifestyle revije ter darilca. Trgovina Pentlja je kot čudežna dežela lepih stvari locirana v starem mestnem jedru Ljubljane in je zasnovana kot izkušnja, kjer se ustavi čas.”

Pentlja Concept StoreOdpri galerijo

Draž (Urška in Tomaž Draž), ime kolekcije: DRAŽ jesen zima 2016 2017 FORMA FORMULE // DRAŽ fall winter 2016 2017 FORMING THE FORMULA

“Jesensko-zimska kolekcija Draž 2016/17 je nastala v sodelovanju z zavodom MATHEMA. Njihovi prevodi matematičnih formul v barvite likovne podobe so aplicirane na pleteno strukturo. V nosljivi različici ohranjajo izvirno barvno skalo, s svojo razgibanostjo pa grafični prikazi narekujejo neenotno silhueto oblačil. Oster kontrast predstavljajo črno bele obdelave paleolitskih op-art vzorcev. Oba vira inspiracije druži racionalistični pristop k materialu, transformacija zavoljo transformacije same in predvsem pravilnost v nepravilnosti matematičnih prikazov ter nepravilnost v pravilnosti op-art vzorcev, kar ohranja organski pridih za na videz hladnim, enakomerno ponavljajočim se vzorcem.”

Draž (Urška in Tomaž Draž), kolekcija DRAŽ jesen zima 2016 2017 FORMA FORMULE // DRAŽ fall winter 2016 2017 FORMING THE FORMULAOdpri galerijo
Majica Iconspeak Iconspeak – premagajte jezikovne ovire z majico! Nakit z navdihom arhitekture in tehnologije Nakit z navdihom arhitekture in tehnologije Svetlana Jaćović (Svetlana Jaćović), kolekcija Kolekcija "S" // Collection S 3. dan LJFW: modna rapsodija tretjega večera ''Neolikan'' nakit Nakit za tiste, ki radi preklinjajo · · · ·