naslovka
Kulturni izbor · glasba

Jesen ne prinaša le uživanja na toplem, temveč tudi ogrevanje z glasbo in novimi albumi. Med drugim lahko te dni že poslušamo nov izdelek tandema Disclosure, oktobra in novembra pa na police prihajajo tudi albumi Aviciia, Janet Jackson, Selene Gomez, Roda Stewarta in Ellie Goulding.

Konec maja smo lahko prvič prisluhnili skladbi Waiting for Love, novemu in hkrati tudi prvemu glasbenemu izdelku z Aviciijevega prihajajočega albuma Stories, ki izide 2. oktobra 2015. Kot je glasbenik julija lani povedal za revijo Rolling Stone, lahko pričakujemo sodelovanja s številnimi imenitnimi glasbenimi imeni, kot so Jon Bon Jovi, Billie Joe Armstrong, Chris Martin in Wyclef Jean. Medtem pa že lahko poplesujemo ob svežih zvokih drugega albuma Caracal, ki ga je angleški tandem Disclosure izdal 25. septembra 2015. Novi plošček vsebuje 11 komadov, pri drugem, z naslovom Omen, pa je imel prste vmes tudi Sam Smith.

PREBERITE ŠE: ”Writing’s on the Wall” Sama Smitha je nova uradna Bondova pesem #SPECTRE

Aviciijevemu albumu se 2. oktobra 2015 pridružuje osmi studijski album Janet Jackson, poimenovan Unbreakable, ki je obenem prvi, izdan pod okriljem njene neodvisne založbe Rhythm Nation Records. Teden pozneje, 9. oktobra 2015, se bo s svojim novim ploščkom lahko pohvalila tudi Selena Gomez, ki nam bo razkrila drugi solo studijski album Revival. Po izidu prvih dveh singlov Good for You in Same Old Love bomo lahko 2. oktobra premierno slišali še promocijski singel Same Old Love.

Konec oktobra bo nekoliko bolj rockersko obarvan, saj 23. oktobra 2015 na prodajne police prihaja že 29. studijski album Roda Stewarta, ki bo nosil naslov Another Country. Na njem bomo lahko poslušali 12 skladb, med njimi Batman Superman Spiderman, ki govori o pravljicah za lahko noč, ki jih Stewart sicer pred spanjem pripoveduje svojemu najmlajšemu sinu. Nas pa v spanec prav nič ne bo spravila Ellie Goulding. Njen tretji studijski album Delirium lahko pričakujemo 6. novembra 2015, Ellie pa je razkrila, da bo zvok novih izdelkov obarvan bolj popovsko, saj si želi ustvariti odličen pop izdelek.

ALT-J Koncert: Alt-J – Dunaj – britanska pop trojica na turneji Slayer_promo Koncert: Legendarni Slayer prihajajo na Dunaj Sam Smith James Bond Spectre ”Writing’s on the Wall” Sama Smitha je nova uradna Bondova pesem #SPECTRE Jinx ponovno v Cvetličarni Koncert: Jinx – slovita hrvaška skupina se vrača v Cvetličarno ·