Tablico lahko uporabite skupaj s tipkovnico ali brez nje.
V zraku · tehnologija

Microsoft je predstavil novo tablico Surface Go, manjšo in manj zmogljivo različico priljubljene naprave Surface Pro. Ali se model lahko izkaže kot dostojen naslednik Microsoftovega paradnega konja?

Pri Microsoftu so se odločili, da svoje oblikovalske filozofije ne bodo spreminjali, zato je Go dejansko videti kot manjši Pro. V katerih značilnostih se tablici med seboj najbolj razlikujeta?

Go, ki sicer deluje v operacijskem sistemu Windows 10, se ponaša z 10-palčnim zaslonom na dotik, ki ga lahko podprete s posebnim podstavkom. Vsebino prikazuje v razmerju 3 : 2 in ločljivosti 1800 x 1200 pik. Sprednja kamera omogoča prijavo s prepoznavanjem obraza.

Priključek Surface Connector je namenjen polnjenju, kakor tudi priključek USB-C 3.1, ki obenem zagotavlja prenos podatkov na druge naprave. Z Gojem boste lahko tudi uporabljali vse načine za večopravilnost, ki jih ponuja Windows 10.

Tablica, ki vsebuje relativno širok okvir zaslona, tehta 0,52 kg. Proizvajalci kupcem ponujajo možnost, da se odločijo med štirimi barvami (alcantara, srebrna, rdeča in modra) prevleke za tipkovnico Surface Go Signature Type Cover. Tablico je mogoče upravljati tudi z Microsoftovim pisalom Surface Pen in miško Surface Mobile Mouse.

Microsoftov novi izdelek poganja Intelov dvojedrni procesor Pentium Gold 4415Y. Izbirate lahko med dvema različicama naprave: prva ponuja 4 GB RAM-a in 64 GB eMMC prostora za shranjevanje, medtem ko vas bo druga poskušala prepričati z 8 GB RAM-a in 128 GB SSD prostora za shranjevanje. Baterija, ki jo vključuje Go, omogoča do 9 ur neprestane uporabe.

Prvi kupci bodo Surface Go prejeli v avgustu. Za cenejšo različico tablice brez dodatnih pripomočkov bo v ZDA treba odšteti 399 dolarjev, kar preračunano znaša 340 evrov. Informacije o ceni in dostopnosti za slovenski trg za zdaj še niso znane.


rawpixel-442649-unsplash 1 na 10 milenijcev bi raje izgubil prst kot telefon. Ste zasvojeni tudi vi? Segway Drift W1 Segway Drift W1: ‘rolanje’ za naslednje tisočletje Ure s kukavico Nendo Vrača se ura s kukavico Gladius Podvodni dron Gladius snema v ločljivosti 4K · · ·