neighbors-2-zac-efron-seth-rogen-1
V zraku · buzz buzz

Očetovska teleščka oziroma “dad bod” so očitno najbolj vroča roba. Da razložimo (čeprav že gotovo veste): gre za moške, ki imajo okoli trebuha nekaj dodatne teže, in ravno ti moški so, glede na raziskavo, ženskam najbolj privlačni. Dobra novica za fante in može, ki imajo radi pico in pivo ter svoj prosti čas namenijo čemu drugemu kot fitnesu.

Glede na Richarda Bribiscasa, profesorja antropologije na Yalu, so starejši moški z nekaj dodatnimi kilogrami in otroki, ženskam najbolj privlačni. Otroci namigujejo na povečano spolno zmožnost in možatost, ki pa se je skozi zgodovino izkazala za vitalno moško biološko lastnost.

V Bribiescasovi knjigi How Men Age: What Evolution Reveals About Male Health and Mortality, je med drugim navedeno, da tisti dodatni kilogrami, pridobljeni v času očetovstva, ki jih moški dobijo zaradi zmanjševanja ravni testosterona, podaljšujejo življenje in krepijo imunski sistem. Glede na Telegraph obstajajo celo dokazi, da imajo debelejši očetje manj možnosti za srčno kap in raka prostate.

Da vse našteto drži, je težko trditi, je pa gotovo pozitvno, da je t.i. dad bod družbeno sprejemljiv. Pa to kljub temu, da obstaja precej izrazit dvojni standard med moškimi in ženskami, ko se od slednjih pričakuje, da bodo takoj po rojstvu otroka spet v najboljši formi.

nojan-namdar-3kSYbmhJRg0-unsplash Osebe s TO krvno skupino imajo moči, o katerih drugi le sanjajo! najbolj priljubljene fotografija na instagramu 2018 Najbolj priljubljene in všečkane fotografije na Instagramu 2018 shutterstock_624832211 Zakaj je novo leto zares priložnost za nov začetek? rawpixel-552391-unsplash Dela prosti dnevi in prazniki 2019: kdaj bomo letos lahko doma? · · ·