Pellenc Expand R5090: obiranje oliv malce drugače

Pellenc Expand R5090

Obiranje oljk je, poleg tradicionalnih kolin in trgatev, še ena izmed aktivnosti, pri kateri so pridne roke še kako dobrodošle. S pametno uporabo moderne tehnologije in inovacijami pa lahko postopek obiranja moderniziramo in predvsem pohitrimo.

Pellenc je podjetje, ki se ukvarja s kmetijsko mehanizacijo in čeprav so tehnološki eksperti za vinograde, so se lotili tudi postopka obiranja oljk. Inovativna tehnologija omogoča 25% hitrejše obiranje oljk, poleg tega pa s predstavljenim postopkom oberemo kar 99% sadežev na drevesu. Tehnologijo predstavlja raztegljiva ponjava Pellenc R5090, s katero ‘ujamemo’ padle sadeže in jih brez večjih težav hitro pospravimo v zbiralnik.

Delo bi le stežka opravili brez ‘pomočnika’ Buggy 5000, ki s svojo premično roko trese drevesa in nam tako olajša delo. V enem samem dnevu lahko na ta način oberemo do 1.200 dreves, kar bo prav prišlo predvsem tistim z velikimi oljčnimi nasadi in seveda tistim z velikimi nasadi sadnega drevja. Za manjše nasade bodo še vedno bolj primerne pridne roke in tako nam ni potrebno skrbeti, da bi se zabavno druženje pri obiranju oljk ali katerih drugih plodov narave, kar tako končalo.

Pellenc Buggy 5000
Pellenc Buggy 5000

Dodatne Informacije

Več informacij: pellenc.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ali je pametno kupiti rabljeni električni avtomobil?