fbpx

Mišice so preteklost: ženske priznavajo, da so jim privlačnejši moški z dodatnimi kilogrami

Očetovska teleščka oziroma "dad bod" so očitno najbolj vroča roba. Da razložimo (čeprav že gotovo veste): gre za moške, ki imajo okoli trebuha nekaj dodatne teže, in ravno ti moški so, glede na raziskavo, ženskam najbolj privlačni. Dobra novica za fante in može, ki imajo radi pico in pivo ter svoj prosti čas namenijo čemu drugemu kot fitnesu.

Glede na Richarda Bribiscasa, profesorja antropologije na Yalu, so starejši moški z nekaj dodatnimi kilogrami in otroki, ženskam najbolj privlačni. Otroci namigujejo na povečano spolno zmožnost in možatost, ki pa se je skozi zgodovino izkazala za vitalno moško biološko lastnost.

V Bribiescasovi knjigi How Men Age: What Evolution Reveals About Male Health and Mortality, je med drugim navedeno, da tisti dodatni kilogrami, pridobljeni v času očetovstva, ki jih moški dobijo zaradi zmanjševanja ravni testosterona, podaljšujejo življenje in krepijo imunski sistem. Glede na Telegraph obstajajo celo dokazi, da imajo debelejši očetje manj možnosti za srčno kap in raka prostate.

via GIPHY

Da vse našteto drži, je težko trditi, je pa gotovo pozitvno, da je t.i. dad bod družbeno sprejemljiv. Pa to kljub temu, da obstaja precej izrazit dvojni standard med moškimi in ženskami, ko se od slednjih pričakuje, da bodo takoj po rojstvu otroka spet v najboljši formi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ncbi.nlm.nih.gov

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!