muista-fidget-chair-27738
Utrip mesta · dom

Že vrabci na strehi čivkajo, da premalo telesne aktivnosti vodi v pogubo. Morda ne ravno tako dramatično, a vsekakor nam resno škodi. Poklici, ki od nas zahtevajo sedenje ali stanje pri miru, so vedno bolj na udaru kritik, še posebej jih kritizira medicinska stroka. Veliko podjetij tako zaposlenim omogoča redno nekajminutno vadbo med delovnikom, saj se zavedajo, da je zdrav zaposleni najboljša naložba.

So pa na trgu tudi vedno boljši stoli, ki skrbijo za udobje in dobro držo. Kaj pa. če bi bili kar med sedenjem aktivni in tako “ubili dve muhi na en mah”? S stolom Muista to lahko.

Muista je stol, bolj podoben barskemu gugalniku, ki vam omogoča sedenje v različnih položajih. Aurimas Lazinskas in Saulis Sestavickas sta idejna očeta projekta in se nadejata, da bo njun stol našel mesto v čim več pisarnah in delovnih okoljih. Med sedenjem se namreč zaradi ukrivljenih nog (princip gugalnika) zibate naprej in nazaj, kar zaposli mišice, ki pomagajo loviti ravnotežje. Za mehkejše sedišče poskrbi blazina, napolnjena z ajdovimi luščinami, ogrodje pa je narejeno iz vezane plošče.

Izbirali boste lahko med različnimi barvami sedišča ter dvema velikostma stolov. Kampanja na Kickstarterju se je že začela.

Galerija slik: Stol Muista

Stol MuistaOdpri galerijo
Tinge2 Tinge: plastične modularne mizice, ki si jih sestavite po želji 1 Kvan: moderno pohištvo za male prostore SmartDuvet Breeze SmartDuvet Breeze: odeja, ki se ohladi ali ogreje Najbolj barvito stanovanje na svetu Najbolj barvito stanovanje na svetu, prava internetna senzacija · · ·