lg-g8-thinq-cover-2
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Korejski LG se nikoli ni branil novih in nenavadnih idej. Temu se ni izneveril niti pri novem telefonu LG G8 ThinQ, ki so ga predstavili na kongresu mobilne telefonije MWC 2019. Je prvi s posebnim fotoaparatom, ki meri razdaljo in tako izračunava še tretjo dimenzijo. S tem pa so omogočili večjo varnost in drugačno upravljanje telefona.

LG G8 ThinQ, ki so ga predstavili na MWC-ju 2019 v Barceloni, ima spredaj vgrajen fotoaparat s tipalom ToF (Time of Flight), ki poenostavljeno povedano meri čas, ki ga porabijo svetlobni fotoni za potovanje do objekta in nazaj. Iz tega lahko potem sistem sestavi nekakšen 3D-model motiva. V realnem času, seveda. Tako je odklepanje z obrazom precej bolj varno, saj telefona ni mogoče pretentati z običajno fotografijo, ki je samo dvodimenzionalna. G8 ThinQ pa se bo zaradi tega fotoaparata dalo odklepati tudi z dlanjo. Podobnost strukture dlani med dvema človekoma pa se zgodi enkrat na milijardo.

Poleg varnosti so LG-jevi inženirji omogočili še upravljanje s kretnjami nad zaslonom. Lahko boš vrtel gumb za glasnost in zajemal posnetke zaslona, ne da bi se tega sploh dotaknil. Sam telefon pa ponuja vse, kar sodoben mobilnik mora, od najnovejšega procesorja, do zaslona OLED in mogočnega zvoka, ki ga ustvarja kar zaslon z vibriranjem.

Galerija – LG G8 ThinQ

LG G8 ThinQOdpri galerijo

LG je predstavil tudi svoj prvi telefon za omrežja pete generacije oz. 5G, ki jih ponekod po svetu že postavljajo. LG V50 ThinQ 5G je evolucija modela V40. Od tega se razlikuje po večji bateriji (4000 mAh), novejšem procesorju (Snapdragon 855), hitrejšem polnjenju in še kakšni malenkosti. Dalo se bo tudi dokupiti nosilec za telefon z vgrajenim dodatnim zaslonom, v osnovi enakim, kot ga že ima V50. Dvojni zaslon naj bi bil fin za igričarje, pa za večpredstavnost in večopravilnost.

Galerija – LG V50 ThinQ 5G

LG V50 ThinQ 5GOdpri galerijo

Huawei Mate X (4) MWC 2019: pametni telefon Huawei Mate X s prepogljivim zaslonom cover-galaxy-fold Samsung Galaxy Fold: tako bodo telefoni izgledali v prihodnosti Samsung S10 Samsung Galaxy S10 – Za jubilej se spodobi revolucija Vivo-V15-Pro-promo-materials-1a Vivo V15 Pro: pametni telefon z izkočno kamero z 32 MP · · ·