Na tisoče drobnih kosov razrezan papir, iz katerega so nastali ti prikupni modeli živali.
V zraku · buzz buzz

Izum papirja, kot ga poznamo danes, je prinesel neomejene možnosti njegove uporabe – človeštvo ga uporablja za različne namene, ta umetnica pa ustvarja modele živali iz papirja, katerih gracioznost vas bo osupnila.

Umetnica Lisa Loyd je imela zelo vznemirljivo kariero v zadnjih 18 letih – delala je kot animatorka, režirala je glasbene filme in bila direktorica v lastnem animacijskem podjetju v Londonu. Izkušnje na teh področjih so ji prinesle veliko znanja, a je ugotovila, da želi ustvarjati bolj svobodno.

Pred šestimi leti je začela ustvarjati modele iz papirja. Prva umetnina, ki jo je naredila, je bil 2D papirni kolibri. Nad rezultati je bila navdušena, zato je hitro vzljubila delo s papirjem, in ugotovila, da je celotna izkušnja sproščujoča, skoraj tako kot meditacija.

Pozneje je postala članica globalne skupine Paper Artists Collective, katere zasedba je sestavljena iz nadarjenih umetnikov za delo s papirjem. Tam je začela tudi eksperimentirati z bolj zahtevnimi in težjimi 3D-modeli.

Povprečno traja 5 dni, da naredi en model, navdih zanje pa jemlje iz narave. Rada ima podrobnosti, zato so ji zelo všeč tudi različni vzorci, simetrija, barve, geometrija in teksture. Glavni cilj pa je ustvariti vznemirljiv, nov in svež model, ki nastane kot fuzija vseh zgoraj omenjenih elementov.

shutterstock_457813381 10+ dejstev, ki jih o Buckinghamski palači prav gotovo niste vedeli le-buzz-567189-unsplash Ta spletna stran vam proda fotografije, s katerimi lahko “fejkate” svoje življenje andre-hunter-62014-unsplash 24 pravil za uspeh prave legende Wall Streeta virtualist V Ljubljani odprt Virtualist, prvi VR-center v Sloveniji · ·