Na tisoče drobnih kosov razrezan papir, iz katerega so nastali ti prikupni modeli živali

Na tisoče drobnih kosov razrezan papir, iz katerega so nastali ti prikupni modeli živali.

Izum papirja, kot ga poznamo danes, je prinesel neomejene možnosti njegove uporabe – človeštvo ga uporablja za različne namene, ta umetnica pa ustvarja modele živali iz papirja, katerih gracioznost vas bo osupnila.

Umetnica Lisa Loyd je imela zelo vznemirljivo kariero v zadnjih 18 letih – delala je kot animatorka, režirala je glasbene filme in bila direktorica v lastnem animacijskem podjetju v Londonu. Izkušnje na teh področjih so ji prinesle veliko znanja, a je ugotovila, da želi ustvarjati bolj svobodno.

Pred šestimi leti je začela ustvarjati modele iz papirja. Prva umetnina, ki jo je naredila, je bil 2D papirni kolibri. Nad rezultati je bila navdušena, zato je hitro vzljubila delo s papirjem, in ugotovila, da je celotna izkušnja sproščujoča, skoraj tako kot meditacija.

Pozneje je postala članica globalne skupine Paper Artists Collective, katere zasedba je sestavljena iz nadarjenih umetnikov za delo s papirjem. Tam je začela tudi eksperimentirati z bolj zahtevnimi in težjimi 3D-modeli.

Povprečno traja 5 dni, da naredi en model, navdih zanje pa jemlje iz narave. Rada ima podrobnosti, zato so ji zelo všeč tudi različni vzorci, simetrija, barve, geometrija in teksture. Glavni cilj pa je ustvariti vznemirljiv, nov in svež model, ki nastane kot fuzija vseh zgoraj omenjenih elementov.

Ptič.
Ptič.
Čebela.
Čebela.
Postopek nastajanja modela čebele.
Postopek nastajanja modela čebele.
Kameleon.
Kameleon.

Dodatne Informacije

Več informacij:
lisalloyd.net
instagram.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Si alfa osebnost? Če imaš teh 10 lastnosti, si eden izmed njih!