Slavni selfiji iz zgodovine
V zraku · buzz buzz

Že res, da so selfiji novodoben fenomen, definitivno pa niso novodobna iznajdba. Nastajali so že daleč pred pojavom pametnih telefonov in celo precej pred digitalnimi fotoaparati. Zbrali smo najbolj popularne selfije iz časov pred pametnimi telefoni in preden smo jim rekli selfiji.

Selfiji so obstajali še precej prej, preden smo jim rekli selfiji, ki je nekakšna oznaka za sodoben avtoportret, ki ga posameznik posname z digitalno kamero ali pametnim telefonom, ki ga drži v svoji roki, najpogosteje pa so objavljeni na družbenih omrežjih.

PREBERITE ŠE: V istih oblačilih je obiskala 11 slačilnic priznanih modnih trgovin in razlike so očitne

Kako zelo popularni so postali, priča dejstvo, da je besedo selfie slovarska avtoriteta Oxford English Dictionary leta 2013 razglasil kar za besedo leta. Generacija ‘ustanoviteljev’ (Founders), kot so se poimenovali tisti, rojeni po letu 2000, resda prednjači na področju sebkov, definitivno pa niso njihovi začetniki. Poglejmo si najbolj slavne selfije iz zgodovine, ki so nastali, ko smo jim rekli le avtoportreti.

Galerija – slavni selfiji iz zgodovine:

Courtney Love in Kurt Cobain, 1992Odpri galerijo
Steklenica, ki nas bo odvrnila od prekomernega uživanja alkohola. Steklenice vina, ki na domiseln način pozivajo k odgovornemu pitju alkohola Hotel, ki ocenjuje svoje goste Hotel, ki ocenjuje svoje goste Kozja joga Kozja joga – joga v družbi kozjih mladičkov Pes, ki rolka Ta pes zna bolje skejtati kot ti! · · ·