a54955e04a3d10fb04f043be2951ef74
Utrip mesta · destinacija

Ste vedeli, da 30% več ljudi prepozna McDonaldsov znak kot pa križ, in je, podobno kot Bog, domala povsod, le da fizično in ne metafizično. Točneje ima ta ameriška veriga 31 tisoč restavracije v 119-ih državah po svetu, kjer dnevno postreže 58 milijonov strank. Njuna arhitekta, brata, Dick in Mac McDonald, sta ga ustanovila leta 1940, od tedaj pa je pustil pečat ne samo na naših postavah pač pa tudi na arhitekturni krajini.

McDonald’s vsako sekundo proda 75 hamburgerjev, njegov uspeh pa ni samo rezultat hrane in magičnega oglaševanja, pač pa tudi izgleda restavracij. Ker so te razpršene po celem svetu in so si kulture tako zelo različne- vse pa morajo jesti- se, kljub uniformiranemu nastopu pri interierju, rad igra z zunanjostjo. Seveda logotip, ki je za Coca-Colo drugi najbolj prepoznaven simbol na svetu, ostaja nedotaknjen, a ima pogosto različne arhitekturne gostitelje.

PREBERITE ŠE: Newt Clements: ko kultni filmi dobijo svoj Happy Meal

Katera restavracija vam je najbolj všeč si oglejte v galeriji?

Ulsan, Južna KorejaOdpri galerijo

Sonyev pogled iz orlove perspektive Sonyev pogled iz orlove perspektive saddsa Google Earth: kaj vse nenavadnega se najde na digitalnem globusu Ocean-Atlas-Jason-deCaires-Taylor-Nassau-Bahamas-006-copy-1940x1293 “Ocean Atlas” na Bahamih: Največja podmorska skulptura na svetu Drago brezdelje na avstralski plaži. 10 najbolj “seksi” sosesk na svetu ·