fbpx

Recept: domači “nuggetsi” slastni kot v McDonaldsu

Foto: envato

Ste ljubitelj piščančjih nuggetsov? Pripravite si jih kar doma - domači nuggetsi.

Le kdo nima rad piščančjih nuggetsov? Ta recept zadomače nuggetse zagotavlja izvrstno alternativo tistim iz restavracij McDonalds.

Kaj so nuggetsi?

McNuggetsi, znani kot ikonični piščančji izdelki McDonald’sa, imajo zanimivo zgodovino. Njihov nastanek sega nazaj v začetek poslovanja McDonald’sa, ki je bil ustanovljen leta 1940 in se je nato v letu 1948 preusmeril v sistem hitre postrežbe. McNuggetsi so del širokega nabora izdelkov, ki jih McDonald’s ponuja, vključno s hamburgerji, cheeseburgerji, ocvrtim krompirčkom in različnimi sladicami.

Recept: domači nuggetsi

Doma pripravljeni nuggetsi so popolno začinjeni, hrustljavo panirani in ocvrti do zlatorjave popolnosti. Ob potopitvi v izbrano omako postanejo najboljši nuggetsi, ki jih boste kdaj poskusili.

Odlično se podajo k različnim omakam. Domača različica popolnoma posnema piščančje McNuggetse, z okusom kot tisti iz restavracije. Pripravite jih vnaprej in ocvrite po potrebi. Postrezite jih kot del zabavnega obroka med gledanjem športnih prireditev ali kot okusno večerjo med tednom.

Domači nuggetsi

  • Obroki: 10
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 piščančji file brez kože, nasekljan
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke črnega popra
  • ½ skodelice koruznega škroba
  • Sestavine za paniranje:
  • 1 skodelico vode
  • 1 jajce
  • 1 skodelico vsestranske moke
  • 1 žlico čebule v prahu
  • 1 žlico česna v prahu
  • 2 žlici gorčice
  • 1 čajno žličko soli
  • ½ čajne žličke popra
  • olje za cvrtje

Navodila

  1. Najprej pripravite piščanca. V mešalnik dodajte nasekljan piščančji file, jajce, sol in poper. Mešajte, dokler piščanec ne doseže konsistence paste.
  2. Oblikujte nuggete. Z žlico ali vilico zajemite piščančjo mešanico in oblikujte nugget. Posipajte jih s koruznim škrobom in jih položite na pekač, obložen s peki papirjem.
  3. Pripravite maso za paniranje. V veliko skledo dodajte vodo, jajce, moko, čebulo v prahu, česen v prahu, gorčico, sol in poper. Zmešajte, dokler se sestavine popolnoma ne združijo.
  4. Potopite vsak piščančji nugget v maso za paniranje. Poskrbite, da bo nugget popolnoma potopljen v mešanico, da bo obdan z obeh strani. Nato jih vrnite na pekač, dokler niso vsi pripravljeni. Postavite jih za 2 uri v zamrzovalnik, preden jih cvrete.
  5. Po 2 urah: V globoko ponev dodajte dovolj olja za cvrtje, da jih pokrije – približno 2,5 cm olja.
  6. Na štedilniku segrejte olje. Ko je olje vroče, ocvrite zamrznjene nuggete v serijah (ne preveč natlačeno) približno 4 minute ali dokler niso zlatorjavo rjavi. Nato jih vzemite iz olja in jih položite na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da vsrkajo morebitno odvečno olje.

Kako speči nuggetse v airfryerju – cvrtniku na vroč zrak?

Pecite jih pri 200°C približno 10-12 minut in jih enkrat obrnite. Postrezite s katero koli omako in prilogami, ki si jih želite.

Se strinjate, da je to najboljši recept za domače nuggetse?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.