Dyson – vlažilec in čistilec zraka z UV tehnologijo

Zima je v višjih legah že dala vedeti, da ni več dolgo, ko si bo pokorila tudi nižine in z naših radiatorjev, kaminov in peči obrisala prah. Z mrzlim zrakom zunaj pa zaradi gretja prihaja tudi suh zrak za štirimi stenami. Tu vskoči vlažilec in čistilec zraka Dyson, ki pa ne le preprečuje pojav suhega zraka, ampak z UV svetlobo zagotavlja, da v stanovanju ne mrgoli bakterij.

Modern dizajn, ki ga najdemo tudi pri drugih Dysonovih izdelkih, kot so sesalci, kaloriferji in ventilatorji, se je kot prehlad otrok v vrtcih nalezel tudi njihovega najnovejšega produkta, vlažilca in čistilca zraka.

Čist kot alpskih zrak.
Čist kot alpskih zrak.

Težava večine vlažilcev je, da pršijo miniaturne kapljice, v katere so se naselili slepi potniki, t.j. bakterije, kajti voda v zbiralnikih je dovzetna zanje tako kot naš nos, kamor se bakterije nato tudi preselijo. Kako neodgovorno od njih, da delijo bolezni po hiši. Saj ne želite, da vam nekdo kašlja v obraz, kajne!? No, Dyson da ”roko pred usta” in ”umazano delo” opravi v svojem 3-litrskem vodnem zbiralniku, kjer je voda deležna dveh UV obsevanj, ki uničita 99.9% vseh bakterij preden drobne kapljice zapustijo ”gnezdo” in zaplešejo po prostoru.

PREBERITE ŠE: Mediumwave, novi val mikrovalovk

Ker uporablja multiplikacijsko tehnologijo (”Air Multiplier”), precej bolje kot konkurenca navlaži vaš dom in to ne samo v svoji neposredni bližini. Letos boste morali žal še zdržati brez njega, od jeseni 2015 (cena še ni znana) naprej pa bo bacilom in drugi virusni nadlogi v vašem domu odklenkalo.

UV žarki poskrbijo za uničenje bakterij.
UV žarki poskrbijo za uničenje bakterij.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.dyson.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako urediti stanovanje v skandinavskem stilu