crop-mercedes
Utrip mesta · mobilno

Z zvezadmi je tako, da so tiste velike in spet tiste nekoliko manjše. Tokrat je pred nami zvezda, ki v avtomobilskem svetu pomeni največ in je vsekakor najhitrejša in najmogočnejša serijska limuzina. Govorim seveda o Mercedes Benz S63 AMG.

Mercedes-Benz S 63 AMG Odpri galerijo

Izjemno težko zbrati prve vtise po nekaj prebranih vrsticah novinarskih tekstov, za kaj več se bo treba z njim nekoč peljati. Vsekakor pa njegovo poreklo in končnice AMG objubljajo, kar na “ekranu” zveni obetavno. Gre za  največji in najmočnejši limuzinski Mercedes, s 5.5 litrskim V8 biturbo motorjem, pod katerim se iskri 585 konjskih moči in 900Nm navora, ki naj bi zaradi svoje izjemno male teže porabil le 10.1 liter na prevoženih 100 km/h. S pogonom 4MATIC pa doseže hitrost 100 km/h v pičlih 4 sekundah. Mercedes Benz A 63 AMG je zasnoval slovenski oblikovalec Robert Lešnik, ki zadnje tri leta vodi oddelek oblikovanja pri Mercedes Benz.


Trenutno še kot koncept, a kmalu tudi kot proizvodnja različica. Volkswagnov povečan Golf z oznako Sportsvan 166158475 Dan brez avtomobila v evropskem tednu mobilnosti BMW Z4 2.8 sDrive BMW Z4 – poletje, ki nikoli ne mine Ferrari 458 Speciale 458 Speciale – konj z dirkaškim pedigrejem konjušnice Ferrari · ·