Ne mešaj ljubezni in ljubosumja: opozorilni znaki, da imaš opravka s partnerjem, ki te kontrolira
V zraku · odnosi

Če se prepoznate v besedilu, ne razmišljajte niti sekundo, temveč reagirajte. Naredite nekaj zase. Za svoje zdravje. In srečo.

Nenehno klicarjenje, preverjanje in nadzorovanje se na začetku razmerja zdi še “normalno”, ker naj bi šlo za nekakšno obliko dokazovanja ljubezni, a kasneje, ko postaneta že “stara zakonca”, se pogosto izkaže, da tovrstni vzorci vedenja nikakor niso (bili) zdravi in imajo uničevalne posledice za vaše psihofizično zdravje.

Takšno obnašanje pogosto dokazuje, da partner/-ka ima potrebo po tem, da bi vas nadzoroval/-a. Na žalost se pogosto zgodi, da si pari zatiskajo oči pred resnico ali težko dojamejo, da se takšno vedenje sklada z vedenjem ljudi, ki radi kontrolirajo.

Če se prepoznate v besedilu, ne razmišljajte niti sekundo, temveč reagirajte. Ker vajino razmerje nima nič skupnega z ljubeznijo.

Opozorilni znaki, da imaš opravka s partnerjem, ki te kontrolira:

PRIČAKUJE, DA SE MU/JI MORATE VEDNO OGLASITI.

Če se zgodi, da zamudite njegov/njen klic, vedno postane sumljičav/-a in ljubosumen/-na. Nobena vaša pojasnitev pa ni dovolj dobra, da bi odvrgla dvome.

TEŽI VAM, KO GRESTE KAM BREZ NJE/-GA.

Nekatere ženske in moški mislijo, da so tovrstna dejanja romantična, vendar je resničnost, žal, drugačna. Partnerji, ki radi kontrolirajo, se bodo težko sprijaznili z dejstvom, da tudi njihova boljša polovica ima svoje življenje.

NEPRIČAKOVANO SE POJAVI.

Četudi živita skupaj, se pogosto zgodi, da partner/-ka pride v stanovanje nepričakovano, ker pričakuje, da bo našel/-la nekoga z vami. Nadzoruje vas tudi v službi. Obstaja razlika med romantičnimi presenečenji in nekontroliranim ljubosumjem.

PREVERJA VAŠA SPOROČILA.

“Če mi ničesar ne prikrivaš, mi boš dovolil/-a brati sporočila” – to ste verjetno že slišali … in ne, ne sliši se romantično, temveč grozovito. Takšna oseba bo vedno našla nekaj sumljivega, čeprav ničesar ni, le da bi dokazala, da ima prav.

shutterstock_1135986209 To so največji izdajalci – 4 astrološka znamenja, ki najpogosteje varajo Ni vse v intimnosti: 3 stvari, ki so moškemu pomembnejše od seksa Ni vse v intimnosti: 3 stvari, ki so moškemu pomembnejše od spolnosti Tega si želi vsak moški v razmerju: 4 partnerjeve čustvene potrebe, na katere pogosto pozabljaš Tega si želi vsak moški v razmerju: 4 partnerjeve čustvene potrebe, na katere pogosto pozabljaš Izkusimo le 3 vrste ljubezni ... in vsako z določenim razlogom Izkusimo le 3 vrste ljubezni … in vsako z določenim razlogom