Netipične božične dekoracije, s katerimi lahko vaš dom okrasite že prej
Utrip mesta · dom

Jesen se je začela, a nikoli ni prezgodaj, da začnete razmišljati o krašenju svojega doma za prihajajoči decembrski čas. Vsako leto po navadi gledamo ene in iste božične dekoracije na oknih, jelki, mizah in vratih … Zakaj ne bi letos okrasili prostora z drugačnimi dekoracijami? Pa še tako lepe in netipično božične so, da jih lahko že kar zdaj, oktobra, uporabite v svojem prostoru.

Okraski za božično drevo, razkošni venci, dekoracije za pribor – vse to lahko že zdaj najdete v nakupovalnih središčih in se pripravite na decembrsko okraševanje doma. A počakajte! Dvakrat premislite, preden se odpravite po nakupih. Si resnično želite imeti tipične okraske tudi letos? Kaj če bi ta december, pa november, pa tudi oktober bili drugačni … in bi kupili netipične božične dekoracije, ki jih lahko uporabite skoraj v vsakem letnem času?

Morda se ne želite odpovedati pisanim rdečim božičnim kroglicam, ki že 10 let krasijo vašo smreko, veliki zlati božični zvezdi ali tradicionalnem vencu, a si vseeno oglejte trenutno aktualne netipične božične dekoracije, s katerimi bo vaš dom še bolj urejen in lep, kot je bil doslej v tem času.

VENEC

Zdi se, da so se pompomi tako zelo uveljavili v svetu mode, da jih zdaj selimo tudi v svet dekorja. Saj veste, da ima boho pridih  že od nekdaj svojo zgodbo, ki jo lahko znova in znova poslušamo. Ob pogledu na te pisane pompome bo zagotovo vsak prihod v vaš dom bolj sproščen, ne glede na to, kdaj boste dekoracijo izobesili na vrata – že zdaj ali pa decembra.

RUSTIKA IN PODEŽELJE

Ko sanjate o belem božiču, si verjetno predstavljate, da ste v objemu odeje ob kaminu na podeželju. Prva asociacija ob besedi podeželje so tudi veliki travniki s travo in drevesa, ki nas spomnijo na to, da bodo kmalu prekriti z belo odejo. Takšna dekoracija bo ustvarila rustikalen pridih.

BELE LUČKE

Bele lučke lahko danes res vidimo povsod. Nekoč so služile zgolj za okrasitev doma, danes pa jih vidimo kot okraske v trgovinah, restavracijah, hotelih … Če želite, da je vaš prostor videti čim bolj udobno, se bodo te luči dobro podale na posteljnem okvirju, obešalnikih, v vrču ali na steni.

PERSONALIZACIJA

Če imate radi personalizacijo, je potem zagotovo zanimivo, da kakšno stvar, ki vam je posebej všeč, personalizirate – zapišite svoje ime, priimek, imena prijateljev, partnerja … Lahko personalizirate kartice, na katerih so imena, tako da vaši prijatelji vedo, kje sedijo za mizo. Kozarce, krožnike, okraske. Ali pa se tako celo zaročite z ljubljeno osebo.

PASTELNE BARVE

Tradicionalni praznični barvi sta rdeča in zelena, kar vas spomni na Božičkovo opravo, sani, kamin, smreko … Toda letos na to pozabite. Pastelne barve so hit!


dom jesen zima 2018 Trendi za dom jesen/zima 2018: 5 ključnih trendov za interier shutterstock_1085542265 Ikea želi narediti 3D-print vaše zadnjice, da se bo ta popolnoma prilegala stolu Skeleton Skeleton: kolekcija pribora, kakršne si niste mogli niti predstavljati 12751382_1252872044728030_227042495_n Cat Camp: minimalistični šotor, oblikovan posebej za mačke · · · ·