Bo to postal klasičen prizor na ulicah?
V zraku · tehnologija · gadgeti

Skiroji za odrasle Olaf so plod slovenskega znanja in izdelave. Pod to znamko najdemo modela Urban in Business, oba večnamenska skiroja, ki ju krasijo inovativnost, praktičnost in domači patenti. Sta pravi inženirski biser, pod katerima prvopodpisanega najdemo dr. Boštjana Žagarja, lastnika patenta za mehanizem zlaganja. Danes Olaf začenja svoj pohod na Kickstarterju, že od včeraj pa so na voljo testne vožnje.

Olaf je v čistokrvni slovenski izdelek, saj je bil spočet (ideja) in je privekal na svet (proizvodnja) doma. Je t.i. ”odprta platforma za mobilnost”, ki hkrati nudi transport človeku in prtljagi. Primarni namen skiroja je služiti kot dopolnilo javnemu prevozu za krpanje ”sivih lis”, torej razdalj, ki jih morate sicer premagati peš.

Oba modela, tako Urban kot Business, sta multipraktika in v celoti zadovoljujeta potrebe profila ljudi, za katere sta zadolžena. Prvi je skiro z ergonomsko oblikovanim nahrbtnikom, robusten voziček in longboard, drugi je križanec skiroja, vozička in certificirane ročne letalske prtljage. S prilagodljivim sistemom za zavijanje z nagibom urbano mobilnost dvigujeta na novo raven in sta primerna za premagovanje tako kratkih kot tudi daljših razdalj.

PREBERITE ŠE: Oivo: najmanjši polnilec za iPhone “on-the-go” slovenskega porekla

Olaf je na platformi za zbiranje finančnih sredstev Kickstarter v lovu za 30-tisoč dolarji, ki bodo služili kot odskočna deska za masovno proizvodnjo te multitalentirane ”deske”. In če vas morda še ni prepričala, vam predlagamo, da greste na testno vožnjo.

Odpri galerijo

cover-apple-watch Je Apple Watch razočaranje? ·