Micro Explorer: električni skiro za 5.000 kilometrov

Po električnem “mehurčkastem” avtomobilu in trikolesniku, je Microlino predstavil električni skiro Micro Explorer, ki ponuja še en izjemno priročen način premikanja po mestu. Majhen, zložljiv skiro, je bil zasnovan z upoštevanjem načel trajnosti, v svojem življenju pa naj bi zagotovil 5.000 kilometrov udobne vožnje.

Električni skiro Micro Explorer je narejen iz visokokakovostnega aluminija, opredeljuje ga teleskopska krmilna T-palica z zložljivimi ročaji. Njegovo majhno ogrodje, ki tehta le 13,5 kilogramov, postane še kompaktnejše, če ga zložimo, da ga na primer pospravimo ali pa damo v avto. Kjub svoji minimalistični naravi, pa električni skiro ponuja izjemno udobno vožnjo z nastavljivim sprednjim in zadnjim vzmetenjem ter izbiro polnih gumijastih ali zračnih pnevmatik.

Micro Explorerja poganja motor s 500 W, ki ga požene do najvišje hitrosti 30 km/h. Njegova baterija se bo od 0 do 100 odstotkov napolnila v treh urah in pol, baterija z 280 W pa bo lahko “v eno” prevozila 30 kilometrov. Še ena prednost tega skiroja je njegovo krmiljenje, saj naj bi bili njegovi zasuki prej podobni tistim na motociklu kot pa tistim, ki jih poznamo pri večini e-skirojev.

Električni skiro Micro Explorer
Električni skiro Micro Explorer

Na voljo so štirje različni načini vožnje, ki jih je mogoče spremljati prek vgrajanega zaslona ali aplikacije, in sicer: pešči (250 W / 6 km/h), eko način (300 W / 20 km/h), standardni način (400 W / 25 km/h) in športni način (500 W / 25 km/h). Aplikacija kaže skupno prevoženo razdaljo, navigacijo po korakih in čas potovanja. Ima tudi diagnostični način za izboljšanje dolgoživosti skiroja, prav tako pa lahko prek nje zakleno napravo in s tem izboljšamo varnost.

Električni skiro Micro Explorer
Električni skiro Micro Explorer

“Z Explorerjem nismo želeli ustvariti samo še enega kul “gadgeta”. Želeli smo, da postane resnična alternativa avtomobilu ali motociklu, zato mora biti izjemno dolgotrajen in trpežen,” pravi Wim Ouboter, ustanovitelj podjetja. “Mnogi ljudje pri nakupu električnega skiroja primerjalo le domet in moč. Toda stvari, ki jih ne vidite, ampak občutite, kot so kakovostni sestavni deli in materiali, so resnično tisto, zaradi česar je električni skiro zabaven za vožnjo in zaradi česar ga lahko imate dlje časa.”

Galerija: Električni skiro Micro Explorer

Dodatne Informacije

Več informacij:
micro-mobility.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Za moške: kako ženska dojema tvoj avto in kaj ji pove o tebi?