Snežinke slikane od blizu.
V zraku · buzz buzz

To, da dve snežinki nista enaki ni nič novega. A ko jih vidimo čisto od blizu, vseeno presenetijo. Bi verjeli, da njihovih fotografij ni posnel profesionalni fotoaparat?

V tej zgodbi sta pravzaprav dva vrhunca. Ker bralec običajno najprej pregleda fotografijo, pričnimo pri njej. Ali niso snežinke tako neverjetno čudovito? No, namen ni poetična pesem, a vendar makro približek snežink še enkrat in vedno in znova potrjuje, da je narava največji umetnik, vse ostalo so boljše ali slabše kopije.

Drugi vrhunec pa je sam način fotografiranja snežink na slikah. Težko je verjeti, da jih ni posnel profesionalni fotoaparat, še težje pa to, da gre pravzaprav za fotoaparat, sestavljen iz več odpadnih delov. Gre za nekakšen eksperiment ruskega fotografa Alexeya Kljatovega z namenom, da navdihne amaterske fotografe, da bi se večkrat lotevali tudi makro fotografije. Dobesedno s samolepilnim trakom je zlepil skupaj stare dele fotoaparata, leseno desko in dodal kakšen vijak. Rezultat so fotografije, ki ne potrebujejo dodatnih besed in pa porušen mit, da le dober fotoaparat za dobro ceno lahko naredi dobro fotografijo.

Snežinke slikane od blizu.Odpri galerijo
Lego prstan Ročno izdelani prstani iz recikliranega srebra Instagram film 825 Instagram trenutkov v eni filmski zgodbi The Giving Keys Zavrženi ključi z navdihujočemi besedami Macy’s Thanksgiving Day Parade Parada napihljivih razsežnosti na letošnji Zahvalni dan · · · ·