HP-Slider-die-Tasche
V zraku · buzz buzz

Kolo je sila priročno prevozno sredstvo ko se odpravljate po mini opravkih. A težava nastopi, ko ne skočite samo na pošto, h frizerju ali v službo, ampak greste z njim po nakupih. Roki želi imeti krmilo samo zase, prtljažnik je za vse premajhen, košarica preokorna in večinoma le na ženskih kolesih. Avto torej? Ne, za take situacije izberite Packtasche, zložljivo in prenosljivo kolesarsko nakupovalno torbo iz kartona.

Velikokrat se zgodi, da bi se po manjših nakupih odpravili s kolesom, a logistično to ni mogoče. Prtljažnik na mestnem kolesu pač ni isto kot avtomobilski prtljažnik. Kolesa z ”uhančki”- čeprav smo verjetno že vsi obešali vrečke za krmila- so nevarna rešitev.

Tudi košare niso najboljša izbira, še posebej, ko jih malce bolj obtežimo. Samo pomislite kakšen izziv postanejo neidealne ”klančine” s ceste na pločnik in manevriranje. Kolesarske torbe enako niso idealna rešitev, saj so drage in neprenosljive, ko se enkrat oklenejo prtljažnika. Nahrbtnik? Naj breme nosi kolo, ne vaš križ. Ja, s transportom s pomočjo kolesa zna biti križ.

PREBERITE ŠE: 11 najlepših mestnih koles z nenavadnim dizajnom

Zaradi takih nevščenosti se jeziček na tehtnici velikorat prevesi na stran avta, četudi bi razdaljo zlahka premagali s kolesom. A obstaja žarek upanje zanj, ki se mu reče Packtasche in ki pomete z vsemi naštetimi dilemami. Je nakupovalna vrečka in potovalna torba v enem, ki se ob neuporabi v 30-ih sekundah spremeni v ”palačinko”. Narejena je iz trpežnega kartona (za več kot 70-kratno uporabo) in prenese več teže kot brendirane vrečke, ki smo jih vajeni.


cover-film Očarljiv video vseh voženj z vozili v filmih Wesa Andersona Foto: ljhollowayphotography. Ko nadarjena mama desetih otrok vzame v roke fotoaparat shutterstock_515483344 Zakaj so izjemno lepa in pametna dekleta velikokrat samska Tretji iz leve: Jony Ive in desno za njim Steve Jobs. Mark Kawano, nekdanji Applov oblikovalec, odkrito o štirih dizajnerskih mitih o Applu