Pametna obveza
V zraku · tehnologija · Utrip mesta · zdravje & lepota

Obveze so med bolj temeljnimi medicinskimi pripomočki. Te so po zaslugi univerze v Swanseaju zdaj dobili še možgane. Pametne obveze s povezavo 5G in zmožnostjo spremljanja celjenja rane naj bi revolucionirale zdravstveno oskrbo. Na voljo naj bi bile že do konca leta 2017.

Raziskovalci britanske univerze Swansea so s pomočjo 3D-tiskalnika izdelali pametno obvezo s podporo za hitro mobilno omrežje 5G (ta povezava bo zelo pomembna za zagotavljanje neprekinjenega prenosa podatkov do bolnišničnih strežnikov) in drobnimi tipali, katerih namen je izboljšati in poenostaviti proces zdravljenja. Obveza naj bi stanje oskrbovane rane in napredek sporočala medicinskemu oz. zdravniškemu osebju, poškodovancu pa pri tem ne bo treba odstraniti povoja.

V praksi to tudi pomeni, da bolniku ne bo treba tako pogosto hoditi na pregled k zdravniku, saj bodo lahko ti kar na daljavo spremljali celjenje poškodbe kot tudi bolnikove aktivnosti ter s pridobljenimi podatki prilagajali način zdravljenja.

PREBERITE ŠE: The Isolator – čelada za boljšo koncentracijo

Pametne obveze so še vedno v fazi razvoja, za komercialno rabo pa bi bile lahko na voljo že do leta 2018. Še prej jih bodo preizkusili na kopici testiranj.

Google AutoDraw Google AutoDraw – aplikacija za hitro risanje, ki te spremeni v nadarjenega risarja Čelada proti motečim dejavnikom The Isolator – čelada za boljšo koncentracijo Brskalnik Microsoft Edge Spletni brskalniki 2017: najbolj energijsko varčen brskalnik ta hip je … cover-asus-ux360 ASUS UX360: ta prenosnik navduši vsakogar · ·