Panasonic Lumix G100
V zraku · tehnologija

Kamere na “budgetu”, kot je Sonyjeva ZV-1, so trenutno izjemno priljubljene, zdaj pa se jim pridružuje še Panasonic z brezzrcalno kamero Lumix G100 s (skoraj) vsemi funkcijami, ki jih potrebuje vloger.

Za začetek lahko Panasonic Lumix G100 posname videe v kakovosti 4K s 30 sličicami na sekundo ali pa v kakovosti 1080p s 60 sličicami na sekundo. Ponuja zaslon s prosto nastavljivim kotom, ki se zavrti za 180°, kar omogoča, da se vidimo, medtem ko hkrati uporabljamo zunanji mikrofon in stativ. Pozabiti ne smemo niti na petosni hibridni stabilizator slike (elektronska in optična stabilizacija objektiva), s katerim bomo izravnali neizogibno tresenje, do katerega pride ko hodimo, govorimo in snemamo.

Druge pomembne fukcije za vlogerje vključujejo izhod za microHDMI, 3,5-milimetrski priljuček za zunanji mikrofon, žal pa tega ni za slušalke. Zelo kul je sistem za zvok OZO Nokia, ki lahko izolira zvok na točno določeno osebo, kar naredi s pomočjo funkcije prepoznavanja obraza. Temu se pridružuje še funkcija Vlog-L, s katero boste lahko videoposnetek v montaži obogatili z obdelavo barv in drugimi funkcijami.

Panasonic Lumix G100 ima sicer senzor s 20,3 MP ter hitrost fotografiranja z največ 10 sličicami na sekundo (neprekinjeno samodejno ostrenje) z elektronskim zaklopom ali 6 sličicami na sekundo z mehanskim zaklopom. Kot ponavadi Panasonic uporablja samodejno ostrenje za zaznavanje kontrasta, tako za video kot za fotografije, ter ponuja sledenje predmetu in zaznavanje obraza/oči.

Po vsem naštetem je G100 videti kot popolnoma solidna izbira za vlogerje. Zanjo boste morali odšteti okoli 700 evrov.

Galerija: Panasonic Lumix G100

Panasonic Lumix G100Odpri galerijo
Samsung Odyssey G9 Samsung Odyssey G9: najverjetneje najzmogljivejši ukrivljeni monitor na svetu! fujifilm-x-t30-janmacarol-7 Fujifilm X-T30: najboljši švicarski nož med kamerami (test kamere) cover-hp-omen HP Omen 2020: igričarski prenosnik s kančkom smisla za dizajn Foto 2_Odyssey G7 Samsung Odyssey G7: ukrivljeni monitor za igračarje · ·