Panasonic Lumix G100: “budget” kamera za vlogerje

Panasonic Lumix G100

Kamere na “budgetu”, kot je Sonyjeva ZV-1, so trenutno izjemno priljubljene, zdaj pa se jim pridružuje še Panasonic z brezzrcalno kamero Lumix G100 s (skoraj) vsemi funkcijami, ki jih potrebuje vloger.

Za začetek lahko Panasonic Lumix G100 posname videe v kakovosti 4K s 30 sličicami na sekundo ali pa v kakovosti 1080p s 60 sličicami na sekundo. Ponuja zaslon s prosto nastavljivim kotom, ki se zavrti za 180°, kar omogoča, da se vidimo, medtem ko hkrati uporabljamo zunanji mikrofon in stativ. Pozabiti ne smemo niti na petosni hibridni stabilizator slike (elektronska in optična stabilizacija objektiva), s katerim bomo izravnali neizogibno tresenje, do katerega pride ko hodimo, govorimo in snemamo.

Druge pomembne fukcije za vlogerje vključujejo izhod za microHDMI, 3,5-milimetrski priljuček za zunanji mikrofon, žal pa tega ni za slušalke. Zelo kul je sistem za zvok OZO Nokia, ki lahko izolira zvok na točno določeno osebo, kar naredi s pomočjo funkcije prepoznavanja obraza. Temu se pridružuje še funkcija Vlog-L, s katero boste lahko videoposnetek v montaži obogatili z obdelavo barv in drugimi funkcijami.

Panasonic Lumix G100
Panasonic Lumix G100

Panasonic Lumix G100 ima sicer senzor s 20,3 MP ter hitrost fotografiranja z največ 10 sličicami na sekundo (neprekinjeno samodejno ostrenje) z elektronskim zaklopom ali 6 sličicami na sekundo z mehanskim zaklopom. Kot ponavadi Panasonic uporablja samodejno ostrenje za zaznavanje kontrasta, tako za video kot za fotografije, ter ponuja sledenje predmetu in zaznavanje obraza/oči.

Po vsem naštetem je G100 videti kot popolnoma solidna izbira za vlogerje. Zanjo boste morali odšteti okoli 700 evrov.

Galerija: Panasonic Lumix G100

Dodatne Informacije

Več informacij:
panasonic.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sony ZV-1: je kamera narejena prav za vlogerje