averie-woodard-205419
V zraku · buzz buzz

Prostor, ki si ga uredimo, lahko odraža naše mentalno stanje. In čeprav ste nagnjeni k neredu in se lahko v njem počutite dobro, je kar nekaj razlogov, zakaj je tu in tam bolje slediti urejenosti. Preberite si, katere so prednosti minimalizma in 7 razlogov, da opustite navlako.

Prednosti minimalizma: 7 razlogov, da opustite navlako:

Bolj ozaveščeni nakupi

Če boste želeli opustiti navlako, si ne boste mogli več dopustiti, da brezbrižno nakupujete izdelke, za katere veste, da ne bodo dolgo časa uporabni. Začnite bolj ozaveščeno in trajnostno nakupovati.

Večja ekonomičnost

Prejšnja točka vodi tudi v večjo ekonomičnost. Ker boste manj zapravili za nepotrebno navlako, vam bo več denarja ostalo za pomembne dobrine.

Živeli boste bolj učinkovito

Z zmanjšanjem nakupovanja boste imeli več časa, ki ga boste lahko namenili drugim dejavnostim – na primer športu, druženju s prijatelji ali pa branju knjig.

Več prostora v stanovanju

Z manj navlake se vam bo v stanovanju nenadoma sprostil dodaten prostor, ki vam bo omogočil, da končno zadihate.

Bolj boste srečni

S tem, ko vas nepotrebna navlaka ne bo več dušila, boste verjetno postali nekoliko bolj srečni. Imeli boste občutek svobode in razbremenjenosti.

Lažje čiščenje stanovanja

Manj stvari pomeni tudi, da boste lažje opravili generalna čiščenja stanovanja. Ko boste brisali prah iz polic, vam ne bo več treba prestaviti neskončno število majhnih predmetov.

Povečan občutek svobode

Omejeno nakupovanje vas bo počasi pripeljalo do tega, da se boste osvobodili nepotrebnih želja, ki so vas le nadzorovale in silile v zapravljanje.

PREBERITE ŠE: Barva denarnice lahko določa o vašem bogastvu

giphy (93) Kako boš letos prihranil skoraj 1.500 evrov? sarah-jessica-parker-manolo-blahnik Največje napake, ki jih naredimo na razprodajah shutterstock_439146580 Time razkriva, katerih 10 stvari nam najbolj ‘grozi’ v 2018 Privabi denar: ko kupuješ denarnico, pazi na njeno barvo! Privabi denar: ko kupuješ denarnico, pazi na njeno barvo! · ·