Globalno segrevanje
V zraku · buzz buzz

Naj si nekateri še tako prizadevajo dokazati, da je globalno segrevanje mit in da zanjo ni kriv človek, jih fotografije, ki jih je na svoji spletni strani objavila Nasa, postavljajo na laž. Posledice globalnega segrevanja, spodbujenega z dejanji človeka, se namreč kažejo na vsakem koraku. Povečano taljenje ledu, spremenjeni vzorci padavin in močnejši cikloni so le vrh ledene gore. Se bomo spametovali, preden bo prepozno?

Narava za brezbrižno ravnanje človeka s svojim edinim planetom plačuje visok davek. Številni kraji so namreč zaradi globalnega segrevanja, ki ga je zakrivil človek, v zadnjih nekaj desetletjih povsem spremenili svojo podobo. A ne gre le za videz. Zaradi globalnega segrevanja je ogrožen obstoj številnih živalskih in rastlinskih vrst, da pomanjkanja pitne vode in hrane sploh ne omenjamo.

PREBERITE ŠE: Znamenitosti, ki bodo zaradi globalnega segrevanja končale pod vodo

Povečane količine izpustov ogljikovega dioksida povečujejo možnost poplave, lakote, migracij, konfliktov, in če globalno segrevanje ne ustavi konjev (beri: če ne ukrepamo), bo leta 2100 vsak deseti Zemljan občutil posledice segrevanja ozračja. Že zdaj pa smo s svojo brezbrižnostjo Zemlji zadali globoke in nezaceljive rane. In spodnja galerija je dokaz, s kakšno hitrostjo se spreminja njena veduta. Spremembe so resnično šokantne!

Aralsko jezero, centralna Azija. Avgust 2000 - avgust 2014Odpri galerijo
Igrače, ki so bila nekoč top božična darila. Otroške igrače, ki so po naključju postale božični hit Nagradna igra Durex Nagradna igra: božični darilni paket Durex balet Baletnika božansko počastita 40. obletnico skladbe Bohemian Rhapsody Najdete pando? Najdete pando med snežaki? Izziv, ki je obnorel splet!