fbpx

Prej in potem: posledice globalnega segrevanja v sliki

Globalno segrevanje

Naj si nekateri še tako prizadevajo dokazati, da je globalno segrevanje mit in da zanjo ni kriv človek, jih fotografije, ki jih je na svoji spletni strani objavila Nasa, postavljajo na laž. Posledice globalnega segrevanja, spodbujenega z dejanji človeka, se namreč kažejo na vsakem koraku. Povečano taljenje ledu, spremenjeni vzorci padavin in močnejši cikloni so le vrh ledene gore. Se bomo spametovali, preden bo prepozno?

Narava za brezbrižno ravnanje človeka s svojim edinim planetom plačuje visok davek. Številni kraji so namreč zaradi globalnega segrevanja, ki ga je zakrivil človek, v zadnjih nekaj desetletjih povsem spremenili svojo podobo. A ne gre le za videz. Zaradi globalnega segrevanja je ogrožen obstoj številnih živalskih in rastlinskih vrst, da pomanjkanja pitne vode in hrane sploh ne omenjamo.

PREBERITE ŠE: Znamenitosti, ki bodo zaradi globalnega segrevanja končale pod vodo

Ledenik Pedersen, Alaska. Poletje 1917 - poletje 2005
Ledenik Pedersen, Alaska. Poletje 1917 – poletje 2005

Povečane količine izpustov ogljikovega dioksida povečujejo možnost poplave, lakote, migracij, konfliktov, in če globalno segrevanje ne ustavi konjev (beri: če ne ukrepamo), bo leta 2100 vsak deseti Zemljan občutil posledice segrevanja ozračja. Že zdaj pa smo s svojo brezbrižnostjo Zemlji zadali globoke in nezaceljive rane. In spodnja galerija je dokaz, s kakšno hitrostjo se spreminja njena veduta. Spremembe so resnično šokantne!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.