Kdaj so milijonarji postali milijarderji?
V zraku · buzz buzz

Lani je kanadski raper Drake tvitnil, da je bilo najtežje zaslužiti prvi milijon. Ni trajalo dolgo, da mu je nepričakovano odgovoril naftni mogotec T. Boone Pickens, ki je dejal, da je prvo milijardo še precej, precej težje. Današnja infografika, ki prikazuje, pri katerih letih so najbogatejši ljudje na svetu obrnili prvo milijardo, potrjuje njegove besede. Seveda pa vsaka izjema potrjuje pravilo. Preveri, pri katerih letih so najbogatejši ljudje na svetu postali milijarderji.

Ste vedeli, da je Mark Zuckerberg pot od milijonarja do milijarderja prehodil v zgolj dveh letih in da je postal najmlajši milijarder v zgodovini, ki se je do bogastva dokopal sam. Fleximize je pripravil interaktivno infografiko, ki prikazuje, pri katerih letih je 21 najbogatejših podjetnikov na svetu, kot so Bill Gates, Oprah Winfrey, Mark Cuban, Sir Richard Branson, Elon Musk, Martha Stewart, George Lucas, Warren Buffet in George Soros, postali milijarderji.

PREBERITE ŠE: Koliko denarja morate dati na stran vsak dan, da boste do 65. leta milijonar?

Po poročilu švicarske banke Credit Suisse je leta 2015 na svetu živelo kar 33,7 milijona milijonarjev, medtem ko Forbes ocenjuje, da svet premore le 1826 milijarderjev. To pomeni, da zgolj 0,0054 odstotka milijonarjev postane milijarderjev, zato besede T. Boona Pickensa še kako držijo. Če želite izvedeti, kje na svetu so skoncentrirani milijoni, si oglejte to infografiko, če želite preveriti, v katerih državah in mestih živi največ milijonarjev, pa kliknite tu.

Pri katerih letih so najbogatejši ljudje na svetu postali milijarderji:

mars-rover-curiosity-science Nasa in rover Curiosity: 360-stopinjska panorama Marsa Kako spakirati obleke v nogavico? Kako spakirati hlače, majico in spodnje perilo v nogavico? Prvakinja baleta Misty Copeland poustvarila slike Edgarja Degasa. Primabalerina Misty Copeland kot lik z Degasevih slik Atraktiven razgledni stolp na Češkem Sky Walk: atraktiven razgledni stolp s toboganom · ·