Pri katerih letih so najbogatejši ljudje na svetu postali milijarderji?

Kdaj so milijonarji postali milijarderji?

Lani je kanadski raper Drake tvitnil, da je bilo najtežje zaslužiti prvi milijon. Ni trajalo dolgo, da mu je nepričakovano odgovoril naftni mogotec T. Boone Pickens, ki je dejal, da je prvo milijardo še precej, precej težje. Današnja infografika, ki prikazuje, pri katerih letih so najbogatejši ljudje na svetu obrnili prvo milijardo, potrjuje njegove besede. Seveda pa vsaka izjema potrjuje pravilo. Preveri, pri katerih letih so najbogatejši ljudje na svetu postali milijarderji.

Ste vedeli, da je Mark Zuckerberg pot od milijonarja do milijarderja prehodil v zgolj dveh letih in da je postal najmlajši milijarder v zgodovini, ki se je do bogastva dokopal sam. Fleximize je pripravil interaktivno infografiko, ki prikazuje, pri katerih letih je 21 najbogatejših podjetnikov na svetu, kot so Bill Gates, Oprah Winfrey, Mark Cuban, Sir Richard Branson, Elon Musk, Martha Stewart, George Lucas, Warren Buffet in George Soros, postali milijarderji.

PREBERITE ŠE: Koliko denarja morate dati na stran vsak dan, da boste do 65. leta milijonar?

George Soros, ki je svoje bogastvo zaslužil predvsem s trgovanjem na svetovnih borzah, je postal milijarder šele v penzionu.
George Soros, ki je svoje bogastvo zaslužil predvsem s trgovanjem na svetovnih borzah, je postal milijarder šele v penzionu.

Po poročilu švicarske banke Credit Suisse je leta 2015 na svetu živelo kar 33,7 milijona milijonarjev, medtem ko Forbes ocenjuje, da svet premore le 1826 milijarderjev. To pomeni, da zgolj 0,0054 odstotka milijonarjev postane milijarderjev, zato besede T. Boona Pickensa še kako držijo. Če želite izvedeti, kje na svetu so skoncentrirani milijoni, si oglejte to infografiko, če želite preveriti, v katerih državah in mestih živi največ milijonarjev, pa kliknite tu.

Pri katerih letih so najbogatejši ljudje na svetu postali milijarderji:

Od milijonarja do milijarderja.
Od milijonarja do milijarderja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
visualcapitalist.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Moške solze so najtežje solze: trenutki, ki spravijo v jok tudi največje frajerje