Empire State Building je osvetlilo 160 vrst ogroženih vrst živali
V zraku · buzz buzz

Ogrožene živalske vrste se redko prebijejo na naslovnice ali postanejo predmet širokih debat, a nezakonit odlov superzvezdnika med levi, zaščitenega črnogrivega kralja živali Cecila, ki je bil zaščitni znak zimbabvejskega Nacionalnega parka Hwange, je na noge spravil domala ves svet. Bolečina ob izgubi se zanj zdi tako velika kot za otroke smrt Mufase v Levjem kralju, le da je šlo tu zares. Discovery Channel je pozornost javnosti izkoristi za ozaveščanje o ogroženih vrstah in newyorški nebotičnik Empire State Building osvetlil s podobami 160 ogroženih vrst med katerimi je bil tudi pokojni lev Cecil.

Medtem ko zobozdravnik in ljubiteljski lovec Walter Palmer, ki si je umazal roke s krvjo leva Cecila, upravičeno preživlja moro, saj ga sovraži domala ves svet, ki vanj meče besede kot so ”Levji morilec”, pa je njegovo nezaslišano dejanje imelo vsaj eno pozitivno posledico. Debata o ogroženih živalskih vrstah, ki je bila običajno potisnjena v ozadje, je stopila pod žaromete svetovne javnosti. Smrt 13-letnega južnozahodnega leva Cecila, ki je postal Che Guevara med ogroženimi vrstami in je že dobil svojo plišasto različico in druge predmete, ki ga bodo večno častili, je Discovery Channel izkoristil za promocije svojega prihajajočega dokumentarnega filma ”Racing Extinction”, ki prihaja na ekrane decembra.

Akcija ”Projecting Change” je s 40 projektorji osvetlila 40 nadstropij 102-metrskega nebotičnika Empire State Building v New Yorku, kjer se je poleg Cecila, zdaj simbola boja proti lovu na ogrožene vrste žival, izrisalo še 159 drugih ogroženih vrst.

PREBERITE ŠE: Posrečene fotografije začudenih živali

Sicer pa ”Projecting Change” televizijskega programa Discovery Channel ni edina kampanja v luči uboja leva Cecila, oglasile so se tudi številne druge organizacije, ki se zavzemajo za preprečitev nezakonitega lova in boljšo zaščito velikih mačk, ki v veliki meri izumirajo prav zaradi športnega lova.

Empire State Building je osvetlilo 160 vrst ogroženih vrst živali med katerimi je bila tudi podoba leva Cecila.Odpri galerijo
Kako se znebiti os na prijazen način? Kako se znebiti nadležnih os na prijazen način? #trik ''Govorica'' laži Kako prepoznamo, da nam nekdo laže? Prepoznaj lažnivca! #TED talk Stvar, ki jih niste vedeli o sebi preden ste postale mame 20 stvari, ki jih ženske niste vedele o sebi preden ste postale mame Prva pridelana hrana v vesolju Astronavti pridelali prvo vesoljsko hrano #veggie project ·