Žiga in Klemen
Utrip mesta · kulinarika

Projekt Burger je ideja dveh dobrojedcev, Žiga in Klemna, ki sta se odločila, da v Kranj pripeljeta burgerje. Ne balkanske, pleskavica v lepinji variante, ampak prave, iz 100% govedine in “proper” burger “bunom”.

Ljubitelja “proper” burgerjev, Žiga in Klemen, sta se čez zimo 14/15 zaprla v kuhinjo in pripravljala pravo kombinacijo govedine, iskala recept za “brioche bun” in kuhala omakce. V začetku aprila sta združila moči z ekipo pravkar odprte Kavarne Bazen, svoje burgerje predstavila prvim gostom, njihova mnenja pa kot izjemno pomembna vključila v nadaljnji razvoj. Zato tudi ime Projekt Burger, saj gre za nenehni razvoj, v katerega so pomembno vključeni burgerloverji, dobavitelji, prijatelji in družine.

Začela sta na stojnici in pekla čez vikende, od maja naprej pa pečeta vsak dan, razen v primeru slabega vremena. Izkazalo se je namreč, da sta delala dobro, saj so ljudje nad njunimi burgerji navdušeni in pohvalijo nad pričakovanji. Pridna fanta ta trenutek delata na tem, da čimprej uredita bolj konkreten objekt, kjer bosta lahko z burgerji postregla vsak dan, predvsem pa razširila ponudbo s sliderji, sendviči, homemade krompirčkom in solatami.

Zaenkrat so v ponudbi trije burgerji. Vsem trem je skupen “brioche bun”, pečen v lokalni pekarni po lastnem receptu in pa 150 gramov kakovostne lokalne govedine, sveže pripravljene vsak dan. Dr. Oldskul je klasika, v katerem dobimo solato ledenko, paradižnik Lušt in domačo 1000 Islands omakco. Mr. Cheeznot je cheeseburger na Projekt Burger način, ledenki in Luštu se pridružujejo rezina angleškega Cheddarja, sveže kumare, sladka čebula in prav tako 1000 Islands omakca. Lord BarbiQ pa je pravi moški burger, kjer govedina še bolj pride do izraza. Cheddar, hrustljavo popečena panceta in domača BBQ omakca, za svežino pa malce več sladke čebule in Lušt. Ker pa zraven burgerja paše dobro pivo, nam v Kavarni Bazen poleg klasike postrežejo tudi s slovenskima Peliconom in Malim Gradom, srbskim Visibabo in češkim Kozlom.

Projekt BurgerOdpri galerijo
Prehranski dodatek z železom - ribica Lucky Iron Fish Prehranski dodatek Lucky Iron Fish – ”železna” ribica, ki rešuje življenja Prvo slovensko arašidovo maslo Rok’s peanut butter: Prvo slovensko arašidovo maslo gre na Kickstarter Vina Palmieri IndieGoGo: Prestižna slovenska desertna vina Palmieri Kocke hrane Surova hrana v obliki 98 popolnih kock · ·