Projekt Burger: Ko zadiši po “proper” burgerjih

Žiga in Klemen

Projekt Burger je ideja dveh dobrojedcev, Žiga in Klemna, ki sta se odločila, da v Kranj pripeljeta burgerje. Ne balkanske, pleskavica v lepinji variante, ampak prave, iz 100% govedine in “proper” burger “bunom”.

Ljubitelja “proper” burgerjev, Žiga in Klemen, sta se čez zimo 14/15 zaprla v kuhinjo in pripravljala pravo kombinacijo govedine, iskala recept za “brioche bun” in kuhala omakce. V začetku aprila sta združila moči z ekipo pravkar odprte Kavarne Bazen, svoje burgerje predstavila prvim gostom, njihova mnenja pa kot izjemno pomembna vključila v nadaljnji razvoj. Zato tudi ime Projekt Burger, saj gre za nenehni razvoj, v katerega so pomembno vključeni burgerloverji, dobavitelji, prijatelji in družine.

"Mr. Cheeznot"
“Mr. Cheeznot”

Začela sta na stojnici in pekla čez vikende, od maja naprej pa pečeta vsak dan, razen v primeru slabega vremena. Izkazalo se je namreč, da sta delala dobro, saj so ljudje nad njunimi burgerji navdušeni in pohvalijo nad pričakovanji. Pridna fanta ta trenutek delata na tem, da čimprej uredita bolj konkreten objekt, kjer bosta lahko z burgerji postregla vsak dan, predvsem pa razširila ponudbo s sliderji, sendviči, homemade krompirčkom in solatami.

Ponudba
Ponudba

Zaenkrat so v ponudbi trije burgerji. Vsem trem je skupen “brioche bun”, pečen v lokalni pekarni po lastnem receptu in pa 150 gramov kakovostne lokalne govedine, sveže pripravljene vsak dan. Dr. Oldskul je klasika, v katerem dobimo solato ledenko, paradižnik Lušt in domačo 1000 Islands omakco. Mr. Cheeznot je cheeseburger na Projekt Burger način, ledenki in Luštu se pridružujejo rezina angleškega Cheddarja, sveže kumare, sladka čebula in prav tako 1000 Islands omakca. Lord BarbiQ pa je pravi moški burger, kjer govedina še bolj pride do izraza. Cheddar, hrustljavo popečena panceta in domača BBQ omakca, za svežino pa malce več sladke čebule in Lušt. Ker pa zraven burgerja paše dobro pivo, nam v Kavarni Bazen poleg klasike postrežejo tudi s slovenskima Peliconom in Malim Gradom, srbskim Visibabo in češkim Kozlom.

Dodatne Informacije

Projekt Burger zaenkrat najdemo na terasi Kavarne Bazen – Stara cesta 25a, 4000 Kranj – odprti ob lepem vremenu med 12h in 21h.

Več informacij:
www.projektburger.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!