PUMA Future Rider: futuristične superge, ki te vrnejo v mladost
Utrip mesta · moda

Tekaške retro superge po vzoru iz osemdesetih let niso v trenutnem modnem svetu nič novega – že nekaj časa jih videvamo v različnih modelih, vzorcih in znamkah, a očitno je prišel čas, da štrene pomeša PUMA in naredi revolucijo. PUMA Future Rider je čevelj, ki bo vse “starejše generacije” vrnil v preteklost.

Četudi se zdi, da proizvajalci obutve nimajo več nobenega asa v rokavu, nas PUMA že nekaj časa pozitivno preseneča – drznili bi se reči, da so na prvi pogled njihovi čevlji le še ena znamka v morju istih, a očitno je, da nismo bili pozorni na pomemben element njihovih ikoničnih superg. Nostalgijo!

Z gotovostjo lahko trdimo, da PUMA tokrat vse stavi na nostalgijo, ujeto v sodoben oblikovalski jezik in to jim presneto dobro uspeva. To dokazuje novi model čevlja PUMA Future Rider, ki je svoj navdih našel v supergah PUMA Fast Rider iz leta 1980 – odštekana barvna paleta nas vrne v čas, ko smo takšne čevlje prvič nosili, debel podplat in estetsko dovršene linije pa odlično ujamejo futuristično modo sodobnega časa.

Čeprav je PUMA Future Rider navdih našla v modelu iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, ta hkrati predstavlja povsem nov slog, ki vključuje predvsem mešanico modernejšega tekstila (ripstop najlon in semiš).

PUMA ima jasno strategijo – rudarijo po obsežnih arhivih, v katerih dobijo navdih za obnovitev ikoničnih superg, jasno, s sodobnimi oblikovalskimi elementi. To je del strategije Futuro, ki PUMI omogoča, da nenehno vpliva na sodobno kulturo/modo nošenja superg, a hkrati ohranja svojo športno dediščino.

Galerija: PUMA Future Ride

PUMA Future RideOdpri galerijo
The Shades of Denim: sončna očala, narejena iz odpadnega tekstila The Shades of Denim: sončna očala, narejena iz odpadnih kavbojk 43312751_2251584028408769_3200926808019042304_n 10 klasičnih superg, ki bi jih vsak moral imeti v svoji kolekciji bobobark: ultimativna ženska torba, ki jo nosiš na 3 načine bobobark: ultimativna ženska torba, ki jo nosiš na 3 načine Avantgardna podoba agresivnega oblikovalskega jezika danes predstavlja prvo izbiro prodornih kreativcev adidas OZWEEGO: legenda se vrača na vaše noge ·